« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
WTF NA KVADRAT

Njemačka traži dodatni monitoring kao uvjet ulaska Hrvatske u EU

Nijemcima je očito dosta banana država u Europskoj uniji pa se sada iskaljuju na nama

Njemačka ne vjeruje hrvatskom pravosuđu
Njemačka ne vjeruje hrvatskom pravosuđu (Arhiva)
Više o

Njemačka

,

Hrvatska

,

ratifikacija

,

pristupni ugovor s EU

,

monitoring

,

dodatne klauzule

Njemačka planira zatražiti uvođenje dodatnih klauzula kao uvjet za ratifikaciju pristupnog ugovora između Hrvatske i Europske unije, koje bi sadržavale polugodišnja izvješća o stanju u pravosuđu i borbi protiv korupcije, rekao je predsjednik Europskog odbora njemačkog Bundestaga Gunther Krichbaum (Kršćansko-demokratska unija, CDU) u razgovoru za dnevnik Neue Presse od petka

Posebice na polju pravosuđa i borbe protiv korupcije postoje očiti problemi. Zbog toga se mora trezveno zaključiti da će Hrvatskoj sigurno trebati popratna pomoć nakon ulaska u Europsku uniju', rekao je za Neue Presse Gunther Krichbaum, koji dolazi iz stranke kancelarke Angele Merkel.

Krichbaum, koji je početkom tjedna zajedno s ministrom gospodarstva i vicekancelarom Philippom Roesslerom boravio u Hrvatskoj, nije doveo u pitanje uspješnu ratifikaciju i u preostalim članicama EU-a, pa tako i u Njemačkoj, ali je istodobno naveo uvjete za ratifikaciju.

'Ja polazim od toga da će s 99,5-postotnom sigurnošću ratifikacija biti uspješno provedena. Ali svatko onaj tko Hrvatskoj želi dobro, mora imati i interesa u tomu da se i nakon ulaska Hrvatske u EU dogovore, najvjerojatnije u polugodišnjem ciklusu, kontrolni mehanizmi', rekao je Krichbaum.

Kako piše Neue Presse iz Hannovera, 'alarmantne i krizne vijesti o neodrživom stanju kakve trenutno dolaze iz Rumunjske i Bugarske' se 'ne bi smjele' ponoviti i u slučaju Hrvatske. O naumu Njemačke su već, kako se navodi, 'alarmirani' diplomati u Berlinu i Bruxellesu.

15.03.2013. 14:20:00
Novi komentar
nužno
nužno