« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
KAJU SE

Njemačka crkva otvorila telefonsku liniju za žrtve zlostavljanja

Biskupija u dijecezi Trieru angažirala je osam psihologa i socijalnih radnika, a u tri dana primila je 13.300 poziva

(Shutterstock)
Više o

pedofilija

,

seksualno zlostavljanje

,

Walter Mixa

,

katolički svećenici

,

Njemačka katolička crkva

,

Trier

Njemačka katolička crkva prošli je tjedan otvorila posebnu telefonsku liniju za žrtve seksualnog zlostavljanja i nasilja nad maloljetnicima, a u tri dana zabilježeno je gotovo 13.300 poziva, izvijestila je biskupija u njemačkoj dijecezi Trieru.

"U prva tri dana uspjeli smo obaviti 394 telefonska i 91 savjetovanje putem interneta", izjavio je biskupijski glasnogovornik Stephan Kronenburg. Telefonski razgovori trajali su između "pet minuta i sat vremena". Biskupija je angažirala osam psihologa i socijalnih radnika.

Telefonska linija otvorena je na poticaj Njemačke biskupske konferencije, a otvorena je od utorka do četvrtka. Svrha je potaknuti žrtve zlostavljanja i članove njihovih obitelji da iznesu svoje teškoće i nedaće, bez obzira na to je li riječ o nedavno počinjenu zlostavljanju ili nekim prijašnjim događajima.

Njemačka katolička crkva pokrenula je istragu, potaknuta optužbama protiv jednog od 27 njemačkih biskupa, Waltera Mixe, koji je navodno fizički kažnjavao siročad prije 30 godina kad je bio mlad svećenik.

Kronenburg je rekao kako se većina osoba koje su uspjele dobiti vezu žalila na okrutna fizička kažnjavanja djece u crkvenim školama i u ustanovama. Također je kazao da je svima onima koji nisu uspjeli uspostaviti izravnu vezu savjetovano da ostave poruku s brojem telefona kako bi ih se moglo kontaktirati kasnije. (hina/metro-portal)

06.04.2010. 20:37:07
Novi komentar
nužno
nužno