« Nogomet
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
SP BRAZIL 2014

Nizozemska ponizila Španjolsku 5:1

Nizozemci su se osvetili za poraz u finalu pred četiri godine potpunim demoliranjem svjetskog prvaka

Sneijder je bio jedan od glavnih na terenu
Sneijder je bio jedan od glavnih na terenu (Arhiva)
Više o

Španjolska Nizozemska

,

rezultat

Španjolska je branitelj naslova svjetskog prvaka, no ne pamti se kad je branitelj bio ovako ponižen u prvoj utakmici na sljedećem svjetskom prvenstvu - Nizozemska ih je potpuno razbila s čak 5:1! Do sada je, inače, najteži poraz svjetskog prvaka bio tri razlike ...

Po dva gola su zabile glavne zvijezde, kapetan i dokapetan Van Persie i Robben, a peti je gol dodao De Vrij. No, jednu od glavnih uloga odigrala je treća nizozemska zvijezda, Sneijder koji je presjekao gotovo svaki španjolski napad i odmah stvarao nered pred španjolskim golom svojim okomitim loptama.

Što je najgore za Španjolce, oni su poveli iz jedanaesterca u 27. minuti golom Xabi Alonsa iz jedanaesterca nakon prekršaja nad Diegom Costom. Španjolska se držala cijelo prvo poluvrijeme, čak i nakon fenomenalnog gola glavom Van Persieja za izjednačenje u 43. minuti.

No, drugo poluvrijeme na terenu je bila samo Nizozemska, a Iker Casillas ovako očajno nije odigrao vjerojatno od pionirskih dana. Iako je pred kraj utakmice skinuo dva čista zicera Nizozemcima u istom napadu, većina golova ide na njegovu dušu, uz svesrdnu pomoć Ramosa i Piquea.

Ono što je najgore za nas - gol De Vrija za 3:! se može preslikati na jučerašnju utakmicu između Brazila i Hrvatske, jer je Van Persie očito faulirao Casillasa, no ime je, za razliku od Olićevog, puno zvučnije i prekršaj na golmanu nije sviran, a Nizozemska je nastavila golijadu.

Sve u svemu, Španjolci su u velikim problemima, a mi još većima - ako budemo drugi, a Nizozemci prvi, igramo s njima u osmini finala ....

13.06.2014. 23:15:00
Novi komentar
nužno
nužno