« Biznis
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
100 GODINA LJEPOTE

Nivea slavi stoti rođendan

Godine 1911. doktor Oscar Troplowitz, vlasnik njemačkog farmaceutskog laboratorija Beiersdorfa, izradio je prvu uljnu emulziju u vodi

Nivea slavi 100 godina
Nivea slavi 100 godina (Deviantart)
Više o

Nivea

,

krema

Nivea, krema za kožu specifična mirisa i sastava u poznatoj plavoj kutijici slavi ove godine stoti rođendan, iako se danas na tržištu bolje prodaju proizvodi koji su iz nje potekli.

Godine 1911. doktor Oscar Troplowitz, vlasnik njemačkog farmaceutskog laboratorija Beiersdorfa, izradio je prvu uljnu emulziju u vodi. Ta revolucionarna pomada ne stari, za razliku od svojih prethodnica pripravljenih na bazi životinjskih masti. Dobila je ime Nivea, po latinskoj riječi niveus što znači sniježno bijel.

Iz Njemačke i Austrije, gdje je odmah postala hit među bogatijom klijentelom, brzo se probila do svih društvenih slojeva i prokrčila si put i na druga tržišta. Danas se brend Nivea prodaje u više od 200 zemalja. Najveći potrošači kreme iz slavne plave kutijice su Ujedinjeni Arapski Emirati, ispred Poljske i Njemačke. Lani je u svijetu prodano 100 milijuna okruglih kutijica Nivea kreme.

Brend Nivea danas obuhvaća 14 proizvoda, od dezodoransa do gela za tuširanje, preko proizvoda za njegu muškaraca i osoba u starijoj dobi. Danas na kremu - koja se najvećim dijelom proizvodi u Hamburgu, ali i u Aziji i Južnoj Americi - otpada gotovo 10 posto prodaje tvrtke. Beiersdorf je lani ostvario ukupni prihod od 6,2 milijarde eura zahvaljujući i drugim svojim brendovima poput Labella, Hansaplasta, La Prairiea i Eucerina.

25.04.2011. 11:49:53
Novi komentar
nužno
nužno