« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
BANDIĆ O TAXIJU

Nitko ne može zaustaviti liberalizaciju tržišta taxi usluga

Dva prijedloga odluke o autotaksi prijevozu u Zagrebu, prva od klubova zastupnika zagrebačke Gradske skupštine i druga od gradske uprave danas su došli za raspravu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

Zagreb

,

Milan Bandić

,

taxi

No na dnevni red sjednice "prošla" je samo ona klubova zastupnika, dok je prijedlog gradonačelnika Milana Bandića odbijen. "Neuobičajeno je da gradonačelnik na sjednici podnosi prijedlog odluke po hitnom postupku", primijetio je predsjednik Skupštine Boris Šprem, a uzvratio mu je gradonačelnik Milan Bandić rekavši kako je i on dobio prijedlog iz Skupštine tek u petak popodne.

"Udruženje autotaksi je partner Gradu već 50 godina, nemojte to zaboraviti, no nitko ne može zaustaviti liberalizaciju tržišta, to je neupitno. Svi smo za kvalitetniju i bolju uslugu prijevoza i zato bi bilo dobro da se nađe kompromis jer je dosad usuglašeno 98 posto stajališta", kazao je Bandić napominjući kako ne bi trebao biti problem usuglasiti se hoće li jedan taksist biti na 650 ili na 700 građana.

Aktualni sat počeo je burno, pitanjima o buci i "narodnjacima" na "Rujanfestu", na što je gradonačelnik Bandić odgovorio kako zastupnici "nisu rođeni pod bečkim zidinama" da bi bježali od takve vrste glazbe i mladih koji se ondje zabavljaju. "I ja sam se napio prije devet godina. Bog mi je tada bio oduzeo pamet, ali netko je nikad nije ni imao", odgovorio je na primjedbu zastupnika Tomislava Sauche (SDP) da Bandić ne bi trebao opravdavati takvu vrstu zabave.

Na pitanje što je s tunelom kroz Medvednicu i sjevernom obilaznicom, Bandić je kazao kako će "do lipe" podnijeti račun za studije za te projekte. Margareta Mađerić (HDZ) pitala je predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Ivu Čovića hoće li i nadalje članovi Holdingove uprave imati beneficije poput 200.000 kuna otpremnina, 35.000 kuna plaće, službenog vozača, neograničenu reprezentaciju i sl. Čović joj je odgovorio kako će im se bruto plaće smanjiti 10 posto i da je to jedna izmjena u postojećem ugovoru u kojem, rekao je, ne postoje sve odredbe koje je navela Mađerić. (hina/metro-portal)

26.10.2010. 11:51:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Croatia Taxi Transfers
    05.03.2011. 06:11
    Taxi bi svakako trebali biti jeftiniji, narocito u Zagrebu
Novi komentar
nužno
nužno