« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
OPOVRGNUTE GLASINE

Ništa od sastanka Chaveza i Benedikta XVI.

Chavez se u nedjelju vratio u Havanu kako bi radioterapijom počeo liječenje recidiva raka, a Papa će u ponedjeljak otputovati u pojet Kubi, što je potaknulo nagađanja

Fotografija vijesti
Više o

Hugo Chavez

,

papa Benedikt XVI.

,

Kuba

Hugo Chavez nije tražio da ga za vrijeme svog posjeta Kubi u audijenciju primi papa Benedikt XVI., rekao je danas vatikanski glasnogovornik Lombardi, prenosi Hina.

Chavez se u nedjelju vratio u Havanu kako bi radioterapijom počeo liječenje recidiva raka, a Papa će u ponedjeljak iz Meksika otputovati u pastoralni pohod Kubi što je potaknulo medijska nagađanja da bi moglo doći do susreta njih dvojice.

"Nisam prorok, ali predsjednik Chavez zasad nije zatražio audijenciju", rekao je Lombardi. Dodao je da izaslanstvo Svete Stolice koje prati Papu na putovanju Latinskom Amerikom nije obaviješteno da se Chavez vratio na Kubu. "To je nama potpuno nova informacija", kazao je novinarima Lombardi.

Chavez se vratio na Kubu mjesec dana nakon što je tamo operirao zloćudan tumor. Venezuelance zaokuplja pomisao da bi Chavez, koji kaže da zbog bolesti duhovnije gleda na život, mogao biti primljen u privatnu audijenciju kod Pape.

Venezuelanski novinar sklon oporbi Nelson Bocaranda izjavio je u nedjelju da su mu njegovi izvori rekli da je Papa prihvatio susret s Chavezom, koji bi trebao biti strogo privatan, bez nazočnosti medija.

Svjetski mediji također opširno spekuliraju o mogućem sastanku Pape i vođe kubanske revolucije Fidela Castra, koji je zbog bolesti sve svoje službene dužnosti predao bratu Raulu.

26.03.2012. 09:33:08
Novi komentar
nužno
nužno