« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci

Nintendo Wii pomaže kirurzima

Dokazano je da su doktorima mirnije ruke ako operiraju nakon što su vježbali na konzoli

Gornji prizor mogao bi postati česta slika u kirurškim dvoranama diljem svijeta
Gornji prizor mogao bi postati česta slika u kirurškim dvoranama diljem svijeta
Više o

nitendo

Ako u ordinaciji svojeg kirurga primijetite igraće konzole, znajte da ste u dobrim rukama. Zagrijavanje uz pokoju igricu prije operacije čini njezin ishod sretnijim, pokazala je studija.
 Zvuči gotovo nevjerojatno, no prema podacima nedavno objavljene studije, kirurzi koji su se za operacije pripremali igrajući određene igre na konzoli Wii navodno su prilikom izvršenja zahvata pokazali bolje rezultate od svojih kolega koji su vježbali na klasičnim medicinskim simulatorima

Na provođenje ove, u najmanju ruku neobične studije odlučili su se u Banner Good Samaritan Medical Centru, bolnici u Arizoni. Među dostupnim pripravnicima odabrali su osmero, kojima su netom prije virtualne operacije na računalu dali da sat vremena zaigraju konzolu Wii, a dobiveni rezultati ispali su iznenađujući. Kirurzi pripravnici koji su se za operaciju pripremali uz Wii pokazali su čak 50 posto bolje rezultate od ostalih pripravnika.

Na žalost zaljubljenika u ovu igraću konzolu, koji su možda pomislili da je pred njima jedna nova karijera, moramo istaknuti da su se pripravnici igrači pripremali isključivo uz igru ‘Marble Mania’, gdje se od igrača zahtijeva preciznost u navigaciji mramorne kuglice kroz trodimenzionalni labirint, prenosi Tportal.

ISTRAŽIVANJENeobično istraživanje organizirano je u bolnici Good Samaritan Medical Center u Arizoni.- Nećete imati puno koristi od mahanja imaginarnim teniskim reketom. Cijela poanta u operiranju je sposobnost izvršavanja finih pokreta ruke, a to je upravo ono što Wii omogućava -  kažu američki stručnjaci.

Daljnji rezultati ove studije objavljene u New Scientistu bit će podrobnije objašnjeni na konferenciji Medicine Meets Virtual Reality krajem mjeseca.

Piše: MEX
23.01.2008. 00:49:22
Novi komentar
nužno
nužno