« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci

Nikolić želi Koštunicu za premijera

Nove križaljke
Nove križaljke
Više o

Vojislav Koštunica

,

Boris Tadić

,

Tomislav Nikolić

,

srpska radikalna stranka

Potvrđeno je da je Tomislav Nikolić, zamjenik predsjednika Srpske radikalne stranke (SRS), ponudio suradnju i premijersko mjesto Vojislavu Koštunici, predsjedniku Demokratske stranke Srbije (DSS).

Nikolić je u razgovoru za Press potvrdio kako će ući u vladu s Koštuničinim DSS-om. Ipak je ustvrdio kako nije potpisana nikakva predizborna koalicija, što su u medijima tvrdili predstavnici Demokratske starnke (DS) srbijanskog predsjednika Borisa Tadića, nego Nikolić očekuje da se nakon izbora formira zajednička vlada.

Pogrešan smjerTomislav Nikolić smatra kako je Srbija u zadnjih osam godina išla u sasvim pogrešnom smjeru te kako  je vrijeme za bitne promjene i otrežnejenje. 

- Nismo imali razgovore na temu koalicije, a s Koštunicom sam posljednji put razgovarao prije dva tjedna - rekao je Nikolić uz napomenu kako su razgovarali o stanju na Kosovu i energetskom sporazumu s Rusijom koji vladajući ne žele potpisati.

- Uvjeren sam da posljednjih osam godina Srbija ide u pogrešnom smjeru. Uvjeren sam da Koštunica nema ništa protiv promjene jer je ovih osam godina za njega bilo otrežnjenje. Čak i taj strahoviti pritisak koji će EU izvršiti na njega 11. svibnja, neće mu predstavljati prepreku da kaže kako su radikali bili u pravu - zaključio je Nikolić. (EPEHA) 

20.04.2008. 23:47:18
Novi komentar
nužno
nužno