« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
PAKISTAN

Nijemci umjesto u 'svetom ratu' završili u zatvoru

Među nesuđenim sudionicima Džihada bio je i par koji je na put poveo svoju četverogodišnju kćer koja je cijelo vrijeme u zatvoru s roditeljima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Pakistan

,

džihad

Šestero Nijemaca od svibnja se nalaze u pakistanskom zatvornu pošto su bili uhićeni na granici s Iranom pod sumnjom da su planirali pristupiti terorističkoj skupini, javlja njemački tjednik Der Spiegel.

Nijemac, preobraćen na islam i njegova supruga podrijetlom iz Eritreje na put su poveli i četverogodišnju djevojčicu, ali su završili u zatvoru zajedno s ostalima iz skupine, unatoč brojnim pokušajima njemačkog ministarstva vanjskih poslova da oslobodi ženu i dijete.

Pri uhićenju skupina je tvrdila da je turskog podrijetla i da je izgubila osobne dokumente, što je otežalo njihovu identifikaciju. Tek u travnju utvrđen je njihov identitet i obaviještene su njemačke vlasti.

Spiegel prenosi da su dvojica iz skupine priznala djelatnicima njemačkog veleposlanstva, koji su ih posjetili u zatvoru, da su planirani pristupiti Džihadu, a žalili su se i na loš postupak pakistanskih snaga reda prema njima.

Tjednik dodaje da ih pakistanske vlasti kane uskoro ukrcati u zrakoplov za Frankfurt i protjerati iz zemlje. S njima, međutim, neće moći i sedmi član skupine, Tunižanin koji je živio u Njemačkoj, ali mu je dozvola boravka istekla. (hina/metro-portal)

19.09.2009. 16:47:12
Novi komentar
nužno
nužno