« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
SMH:

Nije trebalo krenuti u privatizaciju brodogradilišta

VIDEO - Sindikat metalaca Hrvatske smatra da bi Vlada sama mogla provesti program restrukturiranja brodogradnje u dvije godine

SMH privatizacija brodogradilišta
SMH privatizacija brodogradilišta (Infopunkt.tv)
Više o

privatizacija brodogradilišta

,

Sindikat metalaca Hrvatske

,

Vedran Dragičević

,

SMH

,

hrvatska brodogradilišta

Sindikat metalaca Hrvatske i dalje je protiv privatizacije hrvatskih brodogradilišta u vrijeme ekonomske krize, izjavio je danas predsjednik SMH-a Vedran Dragičević komentirajući jučerašnji zaključak Vlade o nastavku procesa privatizacije u tri brodogradilišta - Brodograđevnoj industriji Split, Brodotrogiru i riječkom 3. maju.

Smatramo da bi Vlada u roku dvije godine mogla sama provesti program restrukturiranja brodogradnje, pa nakon toga u trećem krugu privatizirati brodogradilišta i pritom postići povoljnu cijenu, rekao je Dragičević.

Vlada je jučer odlučila nastaviti privatizaciju u splitskom brodogradilištu za koje je ponudu predala tvrtka DIV iz Samobora, trogirskom za koje je odabrana ponuda Jadranskih ulaganja iz Zagreba, te 3. maju za koju je ponudu predao Crown Investment u ime austrijskog koncerna A-tec.

>> Škverani Vladi predložili: 3. maj - trećemajcima

Predstavnici SMH-a u Povjerenstvu za prodaju Brodosplita odbili su ponudu DIV-a jer nisu dostavljena jamstva banaka koja bi osigurala dugoročnu održivost brodograđevne djelatnosti u tom poduzeću, rekao je Dragičević dodavši kako su se sindikalci već dovoljno opekli na slučaju Zlomrexove kupnje splitske Željezare, također bez potrebnih jamstava.

Za ostala brodogradilišta neka Vlada nastavi proces privatizacije ali na vlastitu odgovornost, kazao je Dragičević napomenuvši kako privatizacija brodogradilišta uopće nije uvjet za zatvaranje poglavlja o tržišnom natjecanju na kojem inzistira Europska komisija, kako tvrde u Vladi.

Spomenuo je i nepostojeći program C hrvatske vlade te kako je ovo isključivo njihova odluka, a ne odluka sindikata. O daljnjim akcijama sindikat će odlučiti tek kada vlada donese konačnu odluku, ali po njima najbolje bi bilo odbiti sve trenutne ponude za hrvatska brodogradilišta. (hina/Infopunkt/metro-portal)

03.09.2010. 14:31:16
Novi komentar
nužno
nužno