« Iza ogledala
objavljeno prije 7 godina i 4 mjeseca
EH, DA ...

Nibiru ili Planet X - mitovi i činjenice

Misteriozni Planet X ponovno je apostrofiran kao nositelj apokalipse u ovoj godini, a neki su ga mediji pogrešno povezali s majanskim proročanstvom

Prijeti li nam stvarno udar kao iz filma?
Prijeti li nam stvarno udar kao iz filma? (Arhiva)
Više o

NASA

,

smak svijeta

,

apokalipsa

,

Nibiru

,

Planet X

,

Kuiperov pojas

Nibiru ili Planet X ponovno je početkom godine osvojio naslovnice portala i novina kao jedan od mogućih scenarija kraja svijeta ... no što je prava istina? Iskreno, nitko ne zna ... 

NASA se već nekoliko puta jasno odredila - takav planet ne postoji i nema straha, iako su procurile informacije koje govore da je njihov interni stav potpuno drugačiji, a ljubitelji teorija zavjera dnevno stavljaju na YouTube sjajno producirane video uratke koji dokazuju da Nibiru postoji i da je opasnost i više nego realna.

Snimaka gigantskog nebeskog tijela ima napretek, štoviše, neke od snimki provjeravali su stručnjaci i utvrdili da su autentične, primjerice, ova s webcama na Antarktici.

Još jedan webcam osigurao je zanimljivu fotku

Znanstvenici s CalTecha tvrde da Planet X stvarno postoji, a toj su tvrdnji priložili pravu gomilu znanstvenih činjenica:

Prema njihovim izračunima, novi planet ima bi deset puta veću masu od Zemlje, a orbita mu je dvadeset puta udaljenija od orbite Neptuna koji se oko Sunca okreće na prosječnoj udaljenosti od 4,5 milijarda kilometara. U stvari, da bi se taj planet okrenuo oko Sunca treba mu između 10.000 i 20.000 godina.

Sličnu teoriju iznosi i Rodney Gomes iz Nacionalnog opservatorija u Rio de Janeiru, koji tvrdi da je Planet X predaleko od Sunca da bi ga se lako moglo uočiti klasičnim teleskopom, pa još uvijek nepoznati planet svoju nazočnost obznanjuje isključivo uznemiravanjem orbite objekata Kuiperovog pojasa.

Objekti unutar Kuiperovog pojasa su mala, smrznuta nebeska tijela, koja se nalaze iza Neptuna. Najveće tijelo Kuiperovog pojasa jest patuljasti planet Pluton, promjera 2300 kilometara, koji se sve donedavno smatrao punopravnim planetom.

Ono što je posebno zaintrigiralo znanstvenike i astronome jest činjenica kako se veći broj objekata u pojasu, među kojima je najpoznatija Sedna, nalazi u znatno drukčijim orbitama nego što bi trebali biti prema postojećim modelima. Unatoč tomu što za to može postojati više objašnjenja, jedno od najlogičnijih je postojanje planeta koji ima gravitacijski učinak na njih.

Prema njegovim kalkulacijama, Gomes smatra da bi nepoznati planet mogao biti veličine Neptuna, što je oko četiri puta veće od Zemlje te da planet orbitira 225 milijardi kilometara od Sunca, što je 1500 puta veća udaljenost od one na kojoj orbitira naš planet.

Mnogobrojna svjedočenja "insidera" su također dostupna na YouTube kanalima posvećenima teorijama zavjere, gdje se uglavnom raspravlja o tome kako svjetske vlade grade podzemna skloništa za elitu koja se nada preživjeti susret Zemlje i njenog zlog blizanca.

Starijima bi mogao pasti na pamet i Flash Gordon, jedan od prvih superheroja koji se borio protiv zlog Minga s planeta Mongo koji po svemu podsjeća na Nibiru, a tu su i Annunaki, mitski divovi stigli upravo s Planeta X. 

Sve u svemu, i opet nas očekuje godina u kojoj ćemo na naslovnicama medija čitati o smaku svijeta, a hoće li se stvarno i dogoditi ... to ćemo vidjeti. Stoga, za kraj, TBF:

04.01.2017. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno