« Košarka
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
Mijenjaju i ime?

New Jersey Nets sele u New York

Ruski tajkun Mihail Prohorov (44) postat će novi vlasnik košarkaške NBA momčadi New Jersey Nets, koja će u budućnosti biti preseljena u njujorški Brooklyn.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

New Jeresy Nets

,

New York

U srijedu je potpisano pismo namjere po kojem će Prohorov postati vlasnik 80 posto dionica Netsa, te 45 posto udjela u poslovno-stambenom kompleksu u Brooklynu u okviru kojega bi se nalazila i nova sportska dvorana. Prohorova će to koštati nešto više od 200 milijuna dolara, a posao bi trebao biti dovršen do kraja prvog kvartala sljedeće godine.

Dosadašnji vlasnik New Jersey Netsa Bruce Ratner će zahvaljujući novcu dobivenom od prodaje kluba moći nastaviti gradnju poslovno-stambenog kompleksa u Brooklynu.

Netsi su više od 30 godina bili smješteni u New Jerseyju, a sada će postati drugi njujorški klub, uz NY Knickse.

Prohorov će, pak, biti prvi vlasnik NBA momčadi koji dolazi izvan Sjeverne Amerike. Također, to je najzvučnija sportska akvizicija ruskih tajkuna nakon što je 2003. Roman Abramovič kupio londonski Chelsea.

Mihail Prohorov je najbogatiji Rus, a njegovo bogatsvo procjenjuje se na devet i pol milijardi dolara. Bivši je košarkaš (visok je 206 cm), a bio je vlasnik najveće tvornice na svijetu za proizvodnju nikla. Sada je vlasnik investicijske kuće Onexim. (Hina/Metro-portal)

24.09.2009. 12:27:19
Novi komentar
nužno
nužno