« Život
objavljeno prije 1 godinu
STVARNO?

Nevjeru je nekad bolje prešutjeti?

Iako je iskrenost uistinu obilježje intimne bliskosti, postoje slučajevi kada rasterećenje sebe dovodi do okrutnih i nepotrebnih informacija koje opterećuju vašeg partnera

Dobro razmislite...
Dobro razmislite... (Arhiva)
Više o

nevjera

Nevjera se ne isplati priznati partneru u određenim situacijama - u nekim slučajevima je 'okrutnije' reći partneru za aferu umjesto je zadržati za sebe, kaže seksualni terapeut Susan Winter.

Naime, u tajnosti bi je trebali sačuvati iz obzira prema partneru - kako bi ih poštedjeli tereta spoznaje da ste ih prevarili.

"Oslobađanje od krivnje dolazi na izravnu naplatu njihovog partnera. Iako je iskrenost uistinu obilježje intimne bliskosti, postoje slučajevi kada rasterećenje sebe dovodi do okrutnih i nepotrebnih informacija koje opterećuju vašeg partnera", objasnila je.

Ako se ne možete sjetiti što ste napravili - primjerice pijana pogreška - možda vam se ne isplati priznati partneru svoju aferu.

"Ako je tako, dvaput razmislite prije nego ispričate dogodovštinu koje ste se jedva sjetili sljedećeg dana. Priznanje vam može donijeti samo zlo, ništa dobro. Posvetite se umjerenosti i naučite svoje granice", savjetuje Susan.

O priznanju biste trebali razmišljati kad je riječ o pravoj aferi - a ne samo seksu za jednu noć koji žalite dan kasnije.

"To je bio izbor kojim ste učinili više puta te preusmjerili svoju ljubav i seksualni izraz na drugu osobu. Takvo ponašanje ukazuje na problem koji postoji u vašoj vezi ili u vama", kaže.

Međutim, ona predlaže da se najprije posavjetujete s terapeutom kako bi vam pomogao da naučite izraziti svoje osobne potrebe u vezi i riješiti probleme koji nisu u ravnoteži, piše Yahoo Lifestyle

01.08.2019. 20:00:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    02.08.2019. 09:39
    ako je bila veza za 1 noć
Novi komentar
nužno
nužno