« Kultura
objavljeno prije 1 godinu i 7 mjeseci
FANTASTIČNO

Nevjerojatan prihod od dražbe Rockefellerovih umjetnina

Rockefelleri su poznati po donacijama stotina milijuna dolara za financiranje umjetnosti, obrazovanja te medicinskih ustanova i istraživanja

Skoro pa milijarda dolara...
Skoro pa milijarda dolara... (Arhiva)
Više o

dražba

,

David Rockefeller

,

umjetnine

Dražba stoljeća na kojoj su ponuđene umjetnine iz zbirke pokojnoga američkog milijardera Davida Rockefellera i njegove supruge Peggy ostvarila je prihod od 830 milijuna dolara, što je apsolutan rekord kada je posrijedi aukcija predmeta iz privatne zbirke.

Predmete je na aukciji ponudio njegov unuk, a radilo se o više od 1500 predmeta ponuđenih kupcima iz cijelog svijeta u zgradi aukcijske kuće Christie's na Manhattanu. Među eksponatima su bili radovi Moneta, Picassa, Rivere, Kooninga, Miroa, Hoppera, Gaugina kao i razni ukrasni porculanskih predmeti iz cijelog svijeta, namještaj i mnoge osobne stvari pokojnog multimilijardera.

Dražba je počela 8. svibnja i trajala je tri dana. David Rockefeller umro je u ožujku 2017. u dobi od 101. godine i bio je sin Johna Davisona Rockefellera i unuk legendarnoga naftnog magnata Johna D. Rockefellera koji je umro 1937. u 97.

Rockefelleri su poznati po donacijama stotina milijuna dolara za financiranje umjetnosti, obrazovanja te medicinskih ustanova i istraživanja.

12.05.2018. 17:15:00
Novi komentar
nužno
nužno