« Ostali sportovi
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
OI LONDON

Nesretan trinaesti dan Olimpijade za hrvatske sportaše

Ana Zaninović ispala već u prvom kolu, Karla Šitić 12. u daljinskom plivanju, a Ana Šimić nije prošla kvalifikacije u visu

Slab dan hrvatskih sportašica
Slab dan hrvatskih sportašica (Wikipedia)
Više o

Olimpijske igre

,

Ana Šimić

,

Olimpijada 2012

,

Ana Zaninović

,

London 2012

,

Karla Šitić

Trinaestog dana natjecanja na Olimpijskim igrama u Londonu na borilišta su izašle tek tri hrvatske sportašice, Ana Zaninović u taekwondou u kategoriji do 57 kilograma, Karla Šitić u daljinskom plivanju, te Ana Šimić u skoku u vis.

Ana Zaninović izgubila je u 1. kolu od Japanke Mayu Hamade sa 11:14, a kako je Hamada potom u četvrtfinalu izgubila od Britanke Jade Jones, Zaninović je ostala bez mogućnosti da kroz repesaž osvoji brončano odličje.

Karla Šitić osvojila je 12. mjesto u utrci na 10 kilometara, 20-godišnja Splićanka je šest krugova u londonskom Hyde Parku preplivala za 1 sat 58 minuta i 54 sekunde zaostavši za pobjednicom Mađaricom Evom Risztov nešto više od minute (1:57:38.2).

Ana Šimić nije se plasirala u finale visa nakon što je kvalifikacije završila na 29. mjestu s preskočenih 1,80 metara. Ovaj rezultat je dosta slabiji od njenog najboljeg rezultata koji iznosi 1,92m.

U četvrtak su u plovu za odličja za jedriličare za klasu 470 trebali nastupiti i hrvatski predstavnici Šime Fantela i Igor Marenić, ali to je natjecanje odgođeno za petak zbog nedostatka vjetra na regatnom polju ispred Weymoutha. Inače, Fantela i Marenić posljednja su hrvatska posada koja još uvjek sudjeluje na Igrama, a uoči plova za odličja zauzima osmo mjesto.

10.08.2012. 07:48:00
Novi komentar
nužno
nužno