« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
STANJE NA CESTAMA

Nesreće usporavaju promet i stvaraju kolone

Još jedan vikend velike smjene, preciznije odlaska turiste protiče u gužvama koje su se stvorile zbog više nesreća na autocestama

Kolone počinju kod Zadra
Kolone počinju kod Zadra (Screenshot HAK)
Više o

A1

,

stanje na cestama

,

kolone

,

stanje u prometu

,

gužve

Zbog prometne nezgode na 234. km autoceste A1, od vijadukta Barićević do čvora Zadar I, u smjeru Zagreba vozi se u isprekidanoj koloni, uz povremene zastoje.

Povremeno je vrlo gust promet na:

  • autocesti A1 između Zagreba i Otočca u oba smjera, a od čvora Zadar II i južnog ulaza u tunel Sveti Rok u smjeru unutrašnjosti;
  • autocesti A2 Zagreb-Macelj (oba smjera);
  • autocesti A3 Bregana-Lipovac (u smjeru zapada);
  • autocesti A7 na naplati Rupa u smjeru Rijeke kolona je oko 1 km, a na izlazu prema graničnom prijelazu oko 2 km;
  • Istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija (oko 5 km)
  • krčkom mostu u oba smjera
  • zagrebačkoj (A3) i riječkoj obilaznici.

Na izlazu s autoceste A1 u Lučkom, kolona u smjeru Zagreba je oko 8 km.

U vrijeme vršnog opterećenja na naplati Demerje, na izlasku s autoceste A1, cestarina će se plaćati i gotovinom, osim ENC-om te kreditnim i debitnim karticama kao obično.

Zbog gustoće prometa kolone se formiraju na pojedinim dionicama autocesta, u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autoceste, pa vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i održavaju propisanu sigurnosnu udaljenost između vozila.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Jak vjetar usporava promet i na autocestama A1 od vijadukta Božići do južnog ulaza u tunel Sveti Rok i A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić.

22.08.2015. 13:15:00
Novi komentar
nužno
nužno