« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
promet

Nesreća usporila promet na A1

Na autocesti Zagreb-Karlovac zbog nesreće kolona četiri kilometra

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

stanje na cestama HAK

,

stanje na cestama

Zbog prometne nesreće na 28. km autoceste Zagreb-Karlovac, promet u smjeru Zagreba teče usporeno u koloni dugoj oko četiri kilometra.

Zbog lakše prometne nesreće u kojoj je sudjelovalo više vozila na staroj karlovačkoj cesti, između Golog Vrha i Klinča Sela vozi se naizmjence, jednim trakom.

Zbog prometne nesreće dionicom Jadranske magistrale Šmrika-Kraljevica (D 8) vozi se također naizmjence jednim trakom.

Pojačan je promet na svim cestama prema moru i obrnuto prema unutrašnjosti, posebice na autocesti A 1 od Bosiljeva prema naplati Lučko.

Zbog velikog priljeva vozila prema naplatnim postajama Lučko na izlazu sa autoceste prema Zagrebu, kolona vozila duga je oko 4 km, a kod naplatnih postaja Trakošćan, u smjeru GP Macelj, na autocesti A 2 Zagreb-Macelj kolona je duga oko 800 m.

Pojačan je promet i na autocesti A 3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka te na A 4 Zagreb-Goričan i A 2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba.

Kraći zastoji mogući su na prilaznim cestama turističkih mjesta uz jadransku obalu, u Istri, na riječkoj Obilaznici kod tunela Škurinje 2, te na otoku Krku od grada Krka prema krčkom mostu.

Opreznije treba voziti po mjestimice mokrim ili samo vlažnim te skliskim kolnicima u Istri, Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju.

Pojačan je promet osobnih vozila u oba smjera na GP-ima: Macelj (čekaju oko 30 min) i Kaštel (čekanja oko 1 sat), na Bajakovu na izlazu (1,5 sat, kolona 2,5 km), a na Metkoviću na ulazu. Ulaz teretnih vozila pojačan je na GP Dubrava Križovljanska, čekaju oko 1 sat.

U trajektnim pristaništima prema sjeverno i srednje dalmatinskim otocima je također pojačan priljev vozila. Trajekti plove redovito.

18.07.2009. 20:27:59
Novi komentar
nužno
nužno