« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
TRAGEDIJA

Nesreća u Rusiji najmračniji dan u povijesti hokeja

"Ovo nije samo ruska tragedija, već strašna tragedija za globalnu zajednicu hokeja na ledu," izjavio je predsjednik IIHF-a Rene Fasel

Fotografija vijesti
Više o

Rusija

,

pad zrakoplova

,

hokej na ledu

Stravična nesreća u Rusiji u kojoj su živote izgubile 43 osobe, a među njima i hokejaši Lokomotiva iz Jaroslava najmračniji je dan u povijesti hokeja, rekao je Rene Fasel, predsjednik Međunarodne hokejaške federacije, piše Hina.

"Ovo nije samo ruska tragedija, već strašna tragedija za globalnu zajednicu hokeja na ledu," izjavio je Fasel, dok je ruski predsjednik Dmitri Medvedev izrazio sućut obiteljima poginulih. Odmah po nesreći ruski premijer Vladimir Putin na mjesto pada zrakoplova poslao je ministra transporta koji je pokrenuo istragu o padu 18 godina starog zrakoplova JAK 42.

U šoku je i jedna od najvećih zvijezda NHL lige Rus Aleksander Ovečkin, član Wahington Capitalsa. "U šoku sam, ova nesreća je nacionalna tragedija. To je zastrašujuće," kazao je Ovečkin.

Oglasio se i prvi čovjek NHL lige Gary Bettman. "Premda smo udaljeni tisućama kilometara, ova tragedija predstavlja katastrofalan gubitak za svjetski hokej, uključujući i NHL ligu koja je izgubila toliko očeva, sinova, suigrača i prijatelja.

Od 43 poginule osobe 11 su bili strani igrač i treneri, među kojima i slovačka legenda Pavol Demitra, bivši igrač Ottawa Senatorsa, St. Louis Bluesa, Los Angeles Kingsa i Vancouver Canucksa koji je punih 18 godina nastupao u NHL ligi.

08.09.2011. 11:19:00
Novi komentar
nužno
nužno