« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
otpremnina

Nesposobna Uprava HEP-a nagrađena s 4,2 milijuna kuna

Mravak i ekipa nakon otkaza dobit će bogatu otpremninu i razna prava

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ranko Šuvar/CROPIX)
Više o

korupcija u HEP-u

,

afera HEP

,

Mravak smjena

Milijuni ukradenih kuna i brojne afere, danas su se konačno pročule i u Vladi, koja je po hitnom postupku smijenila kompletnu Upravu HEP-a na čelu s direktorom Ivanom Mravakom.

Ekipa nesposobnjakovića za svoj će dugogodišnji neodgovoran rad od hrvatskih poreznih obveznika biti nagrađena s 4,2 milijuna kuna otpremnine, pravom na otkup 20 Audija te vrijednim policama životnog osiguranja.

Iako je gotovo nemoguće zbrojiti koliko su financijski teške afere koje je uprava HEP-a proizvela, policija je do sada utvrdila tek slučaj Rade Buljubašića koji je četiri godine primao plaću bez da se ijednom pojavio na radnom mjestu.

USKOK i Državno odvjetništvo imaju pred sobom veliki posao ukoliko žele pošteno raščistiti slučajeve plačanja najma za četiri stana u Zagrebu, 3 milijuna kuna za kupnju novih automobila, kupovanje milijardu kuna skuplje struje, isplatu 803 tisuće kuna plaća i bonusa u prvih osam mjeseci ove godine članovima Uprave, lažiranje bilance u vrijednosti od 1,5 milijardu kuna i tako dalje.

Možda su članovi Nadzornog odbora HEP-a slutili navedene afere pa su svoju Upravu odlučili zaštititi i za slučaj smjene. Tako će upravo prema odluci NO HEP-a, porezni obveznici na račune članova Uprave neizravno uplatiti 4,2 milijuna kuna.

Naime, prema pisanju Jutarnjeg, Mravak je dobio pravo na otpremninu višu od milijun kuna, a drugi članovi uprave po oko 800.000 kuna.

U otpremnine je uračunato 18 plaća i bonusi. Osim toga, svi članovi Uprave imaju pravo na otkup službenog Audija A6 te 20-godišnje police životnog osiguranja vrijedne 60 tisuća eura.

22.09.2009. 18:41:00
Novi komentar
nužno
nužno