« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
BRUTALNOST

Neredi u SAD-u zbog policijskog ubojstva crnog tinejdžera

I drugu noć zaredom u američkom gradu Fergusonu u saveznoj državi Missouriju u utorak su nastavljeni neredi koji su izbili zbog policijskog ubojstva crnog tinejdžera

U neredima uvijek stradaju trgovine
U neredima uvijek stradaju trgovine (Screenshot YouTube)
Više o

Ferguson

,

St. Louis

,

neredi

,

policijska brutalnost

Mike Brown, žrtva policijske brutalnosti u američkom Fergusonu u saveznoj državi Missouri samo je jedan u nizu mladih Afroamerikanaca koji su stradali na taj način, a već drugu noć za redom Ferguson je poprište nereda, sukoba s policijom i pljačke trgovina

Policija je bacila suzavac nastojeći rastjerati mnoštvo okupljeno blizu zgrade koju su nasilnici zapalili u nedjelju navečer, izvijestio je šef policije Fergusona Tom Jackson dodavši kako je broj okupljenih manji nego što je bio dan ranije.

Jackson je kazao i kako su neki nasilnici privedeni te da je bilo i pucnjave na policajce. U pomoć policiji Fergusona stigli su i kolege iz desetak policijskih postaja iz drugih gradova.

Nasilnici su u nedjelju razbijali prozore na autima i izloge, zapalili jednu zgradu i pljačkali trgovine, a sve je počelo dan ranije prosvjedima zbog smrti Michaela Browna, nenaoružanog 18-godišnjaka kojega je u subotu ustrijelio fergusonski policajac.

Neredi su se u nedjelju proširili iz Fergusona, većinski crnačkoga predgrađa St. Louisa na susjedne gradove, a završili su u ponedjeljak rano ujutro. Tada su uhićene 32 osobe koje čeka optužba za napad, provalu i krađu.

12.08.2014. 12:30:00
Novi komentar
nužno
nužno