« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci
pogreb u zagrebu

Nepoznat uzrok smrti i nakon obdukcije

Posljednji ispraćaj Dine Dvornika bit će u srijedu u 16 sati na zagrebačkom Krematoriju.

Novinari i policija pred kućom glazbenika
Novinari i policija pred kućom glazbenika (Neja Markičević, CROPIX)
Više o

Dino Dvornik

,

pogreb Dine Dvornika

Obdukcija tijela pokojnog Dine Dvornika nije pokazala od čega je umro 44-godišnji hrvatski pjevač i skladatelj, pa bi se uzrok smrti trebao utvrditi toksikološkim vještačenjima koja mogu potrajati i dva tjedna, doznaje se u zagrebačkoj policiji u kojoj nisu željeli komentirati medijske napise da je kraj Dina pronađena veća količina različitih tableta za odvikavanje od droge.

Glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba Hini je kazala da je na Zavodu za sudsku medicinu obavljena obdukcija koja nije otkrila uzrok smrti. "Slijede toksikološka vještačenja na rezultate kojih se može čekati i dva tjedna", izjavila je policijska glasnogovornica.

Dodala je da na tijelu nije bilo tragova nasilne smrti te da je policija obavijest o smrti 44-godišnjeg pjevača, kojega je jučer mrtvog u krevetu pronašla supruga Danijela, dobila oko 13 sati od djelatnika Hitne pomoći koji su prvi došli u stanu Dvornikovih na Črnomercu.

U razgovoru s ukućanima policija je doznala da je Dini Dvorniku pozlilo tijekom noći, nakon čega ga je supruga Danijela pitala hoće li pozvati Hitnu pomoć, no on je rekao da ne treba. (HINA)

Posmrtni ostaci Dine Dvornika bit će, prema želji njegove obitelji, kremirani u krematoriju na zagrebačkom Mirogoju, javlja Slobodna Dalmacija. Još nije poznato hoće li urna biti prenesena na splitsko groblje Lovrinac gdje počiva Dinov otac Boris, velikan hrvatskog glumišta. Čini se izvjesnijim kako će ostati u Zagrebu u kojemu je splitski glazbenik proveo velik dio života sa suprugom Danijelom i kćerkom Ellom. Još se dogovaraju detalji Dinova ispraćaja, a neslužbeno doznajemo kako bi ga njegova supruga voljela uputiti na posljednje počivalište u crvenom odijelu s cilindrom u kojemu je nedavno snimio videospot za najavni singl "Hipnotiziran" s njegova još neobjavljenog albuma "Pandorina kutija". Koliko god bila tužna Danijela, potvrdili su Slobodnoj prijatelji Dvornikovih, želi organizirati oproštaj od supruga u slavu njegove glazbe, u vedrom raspoloženju - onakvom kakvim je Dino oduvijek zračio. Uz njegove pjesme, u šarenoj odjeći, bez crnine...

08.09.2008. 13:24:47
Novi komentar
nužno
nužno