« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
SHIT!

Nema šanse za Bliski istok bez nuklearnog oružja

Diplomati su ranije ovog mjeseca rekli Reutersu da će razgovori biti prije odgođeni nego zauvijek prekinuti

Bliski istok mogao bi biti zbrisan
Bliski istok mogao bi biti zbrisan (Arhiva)
Više o

Bliski istok

,

razoružanje

,

nuklearno naoružanje

Međunarodna konferencija o stvaranju Bliskog istoka bez nuklearnog naoružanja neće biti održana u prosincu, kako je to ranije bilo planirano, jer se zemlje regije duboko razilaze u pristupu nadzoru naoružanja, objavio je u petak State Department.

State Department naveo je da konferencija o stvaranju zone bez naoružanja za masovno uništenje neće biti održana sredinom prosinca u Finskoj te da nije jasno kada će, odnosno hoće li uopće biti održana.

Diplomati su ranije ovog mjeseca rekli Reutersu da će razgovori biti prije odgođeni nego zauvijek prekinuti. Sjedinjene Države kao jedan od sponzora predloženih razgovora objavile su ne može biti sazvana zbog stanja na Bliskom istoku i činjenice da zemlje regije nisu postigle sporazum o uvjetima za održavanje konferencije, navela je u priopćenju glasnogovornica State Department Victoria Nuland.

Dodala je da u regiji postoji duboki konceptualni jaz o tome kako se nositi s pitanjima regionalne sigurnosti i nadzora naoružanja. Sjedinjene Države su izrazile bojazan da bi skup, koji je trebao biti održan u Finskoj, mogao biti iskorišten za osudu Izraela, posebno zbog toga što se između Izraela i Hamasa vodila žestoka osmodnevna borba koja je u srijedu okončana primirjem.

24.11.2012. 12:48:25
Novi komentar
nužno
nužno