« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
CRNO SE PIŠE

Nema dogovora između Čobankovića i seljaka

Ministar Čobanković uputio se na konzultacije u Vladu uz poruku kako ne može obećavati ono što ne može ispuniti jer novca u proračunu "ima toliko koliko ima"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vlado Kos/Cropix)
Više o

Petar Čobanković

,

poljoprivredni poticaji

,

seljaci prosvjed

Ni nakon današnjih jednosatnih pregovora, koji su završili na Ergeli Ivandvor pokraj Đakova, ministar poljoprivrede Petar Čobanković i predstavnici seljačkih udruga nisu postigli dogovor.

Ministar je odmah krenuo za Zagreb na konzultacije u Vladu, poručujući okupljenim novinarima jedino da ne može davati obećanja koja ne može ispuniti i da "novca u proračunu ima koliko ima".

Predsjednik udruge Brazda Matija Brlošić ponovio je kako seljaci ne odstupaju od svojh zahtjeva, traže stopostotnu isplatu ovogodišnjih poticaja i to 60 posto u novcu, a spornih 40 posto, koje je država nedavno ukinula, u repromaterijalu.

"Skladišta u Petrokemiji su puna umjetnoga gnojiva, koje bi nama seljacima u toj kompenzaciji dobro došlo", rekao je Brlošić. Dodao je kako seljaci traže i isplatu 205 milijuna kuna zaostalih poticaja iz 2008. godine.

U iščekivanju rezultata konzultacija u Zagrebu, koji bi trebali biti poznati navečer, seljaci na području Đakovštine neće blokirati prometnice, nego će traktorima stajati u jednom traku na đakovačkoj obilaznici, te će promet teći, ali otežano.

Ministra su na Ivandvoru dočekali deseci seljaka koji ovih dana prosvjeduju uz đakovačku obilaznicu. (hina/metro-portal)

06.03.2010. 14:34:24
Novi komentar
nužno
nužno