« Metro World News
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
INTERVJU

Nelly Furtado povodom izlaska novog albuma na španjolskom

Pjevačica koja rado eksperimentira s različitim žanrovima, otkrila je pojedinosti iz svog života u Torontu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Nelly Furtado

,

Mi Plan

,

My Plan

Tri godine nakon albuma Loose koji je prodan u preko 10 milijuna primjeraka, kanadska pjevačica Nelly Furtado izdala je novu glazbenu poslasticu za svoje obožavatelje.

Album "Mi Plan" u potpunosti je snimljen na španjolskom i podsjeća na glazbene početke svjetski popularne pjevačice koja je dala ekskluzivni intervju Metro World Newsu.

Kako ste uspjeli ostati s obje noge čvrsto na zemlji nakon nevjerojatnog uspjeha albuma Loose?

Jednostavno sam se isključila... Vjerujte mi, to mi nije teško palo jer u kući već deset godina nemam TV i ne pratim što se događa. Nakon velike turneje počela sam živjeti sasvim normalnim, smirenim životom u Tornotu gdje mogu relativno anonimno hodati ulicom. Ujutro trčim, idem u ribolov, kuham za obitelj, slažem puzzle s kćeri i peglam njenu školsku odjeću.

Udali ste se prošle godine. Je li brak označio novo razdoblje u vašem životu?

Kad sam se počela profesionalno baviti glazbom bila sam sama i cijeli moj svijet se vrtio samo oko pjevanja i nastupanja. Danas imam muža, kćer, vlastitu kuću i drago mi je što mogu voditi neku vrstu dvostrukog života. "Mi Plan" reflektira upravo to novo razdoblje koje proživljavam.

Jeste li od početka planirali snimiti album na španjolskom?

Moji prvi albumi već su sadržavali pjesme na španjolskom i portugalskom, ali sam se sada odlučila 100% koncentrirati upravo na španjolske pjesme kako bi mogla surađivati s izvornim govornicima poput Conche Buika. Također, moj suprug potječe s Kube i kod kuće pričamo uglavnom španjolski tako da me taj jezik trenutno više inspirira od engleskog.

Onda bi sljedeći album mogli snimiti i na francuskom...

Znam! Moja kćer ima šest godina i uči francuski u školi. Imamo kod kuće francuske knjige i ako joj želim pomoći s domaćom zadaćom zapravo nemam drugog izbora neko da ih sve pročitam i naučim jezik.

Nelly Furtado, Mi PlanNelly se vratila svojim korijenima i snimila album koji će vas podsjetiti na njena prva dva uratka "Whoa Nelly" i "Folklore". Produciran od same pjevačice, Mi Plan, predstavlja spoj rocka, bossa nove, rapa i electro glazbe, a riječi pjesama na španjolskom daju mu neodoljiv šarm. Album ujedno plijeni pozornost odličnim glazbenim suradnjama poput pjesme "Fuentre" koju je Nelly snimila s divom flamenga Conchom Buika ili pjesme "Silencio" s pop tenorom Joshom Grobanom.

Piše: Jérôme Vermelin/ Metro France
09.10.2009. 09:31:47
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    stem cell benefits
    11.09.2010. 04:15
    Na englesom jeziku mi se sviđa puno više ..
Novi komentar
nužno
nužno