« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
DAMIR BAJS:

Neće se ostvariti katastrofične najave o turizmu

Turizam je strateška grana hrvatskog gospodarstva koja će biti njegov najkonkurentniji dio, ustvrdio je resorni ministar

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Neja Markičević/CROPIX)
Više o

turizam

,

Damir Bajs

,

turistička sezona

Ministar turizma Damir Bajs danas je u Starigradu izjavio kako je još prije mjesec i pol dana bilo onih koji su predviđali ovosezonski pad u turizmu do 25 posto. Da se to kojim slučajem dogodilo značilo bi da bismo dobili ispod šest milijardi eura, a onda bi to značilo i deset posto manje zaposlenih u turizmu, odnosno 25.000 ljudi. To se neće dogoditi, rekao je ministar Bajs i dodao da je iza nas 70 posto turističke sezone, a 30 posto ispred nas pa je zbrajanje i oduzimanje stoga preuranjeno.

Trenutno idemo s novim akcijama za postsezonu, no kad je riječ o sadašnjem trenutku, možemo reći da imamo pet vikenda koji su rekordni po broju dolazaka, od čega su prva dva u mjesecu srpnju, a ostala tri u kolovozu, izjavio je ministar.

Kolovoz je u nekim segmentima zabilježio povećanje turističke djelatnosti u odnosu na prošlu rekordnu godinu, a zadnjeg vikenda u Hrvatsku je ušlo 25 posto više putnika i 15 posto više vozila nego u istom razdoblju lani.

Ove godine u Hrvatsku je ušlo više od 29,4 milijuna vozila, što je 1,1 milijun više nego lani, a to je vrlo važno jer u 90 posto slučajeva turisti u Hrvatsku dolaze osobnim automobilima, rekao je ministar Bajs i dodao da je turizam ono što jest - strateška grana hrvatskog gospodarstva koja će biti njegov najkonkurentniji dio.

Izvor: Hina

19.08.2009. 14:54:09
Novi komentar
nužno
nužno