« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
JOSIP FRIŠČIĆ

Ne postoji inicijativa da se koalicija raskine

Predsjednik HSS-a izjavio je da njegova stranka nije raspravljala o eventualnom raskidanju vladajuće koalicije te da HSS ostaje u koaliciji

(Vlado kos/Cropix)
Više o

HSS

,

Josip Friščić

,

vladajuća koalicija

"Mogu govoriti u svoje i u ime HSS-a, niti na jednom tijelu niti smo raspravljali o tome niti je bilo nekakve inicijative da se koalicija raskida ili da ona ne funkcionira", rekao je Friščić novinarima u Saboru, upitan kako gleda na neslužbene medijske najave o izlasku HSLS-a iz vladajuće koalicije.

Ustvrdio je da koaliciju neće ugroziti nikakve priče i poruke u medijima, budući da i koalicija i vlada uživaju potporu saborske većine. "Kroz medije pratimo što dalje i kako se ponašaju drugi partneri. Imam osjećaj da je tu puno priče i da se, da tako kažem, otvorila malo trgovina tko što nudi, ali zasigurno da i te priče i te poruke ne ugrožavaju koaliciju kada govorimo o broju zastupnika za donošenje odluka u saboru i pogotovo za funkcioniranje vlade kroz sve resore", poručio je Friščić.

Na novinarsko pitanje može li, što se HSS-a tiče, premijerka Jadranka Kosor mirno spavati, Friščić je odgovorio da će se HSS i dalje djelovati sukladno koalicijskom sporazumu. "Što se tiče HSS-a, on je partner koji je zaključio sporazum i funkcionira sukladno tom sporazumu i ni jednog trenutka zbog svojih izvornih interesa nije ugrožavao funkcioniranje vlade i parlamenta", rekao je čelnik HSS-a. (hina/metro-portal)

07.07.2010. 14:51:13
Novi komentar
nužno
nužno