objavljeno 11.07.2009. 18:00:20
PAHOR O 'ATENTATU'

Ne osjećam se ugroženo

Slovenski premijer Borut Pahor je potvrdio kako ga je policija o svemu pravodobno izvjestila te poručio da se osjeća sigurno

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Komentirajući uhićenje Hrvata koji je po informacijama slovenske policije namjeravao izvesti atentat na njega ručnim bombama, slovenski premijer Borut Pahor je izjavio kako se radilo o izoliranom slučaju te kako se ne osjeća ugroženo.

Potvrdio je i da ga je telefonom nazvala hrvatska premijerka Jadranka Kosor koja je osudila svaki ekstremizam i prijetnje nasiljem.

Pahor je sa sastanka svoje stranke na Rogli poručio kako ga je policija pravodobno obavijestila o uhićenju 59-godišnjeg hrvatskog državljanina, navodno razvojačenog branitelja oboljelog od PTSP-a, koji je vlakom putovao prema Ljubljani, a kod kojeg je otkriveno 5 ručnih bombi.

Slovenski premijer je dodao da se osjeća sigurnim i da je uvjeren da su sigurni i slovenski turisti koji ljetuju u Hrvatskoj, a predložio je da se nagradi granični policajac koji je spriječio aktiviranje jedne od bombi koje su nađene kod osumnjičenika.

Izvor: Hina

11.07.2009. 18:00:20
http://m.metro-portal.hr/ne-osjecam-se-ugrozeno/19421/