« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
tko laže?

Ne mijenja se Zakon o medicinskoj oplodnji

Milinović je opovrgnuo Jadranku Kosor a ujedno se i obračunao s SDP-om

(Ronald Goršić/CROPIX )
Više o

Jadranka Kosor

,

Milanka Opačić

,

Darko Milinović

,

zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji

Ministar zdravstva Darko Milinović danas je na konferenciji za novinare pod nazivom  'Tko laže i tko je licemjeran?' izjavio da će do izmjena Zakona o medicinskoj oplodnji doći jedino ako se pojave velike poteškoće u njegovoj primjeni.

Milinović je sazvao konferenciju kako bi, kako kaže, demantirao laži oporbenog SDP-a koji pobunom protiv novog zakona skuplja jeftine političke poene. Najveći dio konferencije je i potrošio na obračun s oporbenim rivalom.

Ujedno je ipak demantirao i premijerku Jadranku Kosor koja je prije dva dana izjavila da se radi na izmjenama zakona. Ministar je rekao da ju on ne demantira već je s njom u svakodnevnom kontaktu, više nego novinari. Ako do promjena zakona dođe, premijerka i on će se prvi o tome dogovoriti, kaže Milinović.

Priznao je i da će premijerkina riječ, budući da je ona odgovorna za sve, biti zadnja.

Najviše se Milinović želio obračunati s SDP-ovkom Milankom Opačić, koja ga je prije dva dana optužila da Zakonom o medicinskoj oplodnji radi protiv demografske obnove Hrvatske.

Ministar kaže da je jedini razlog SDP-ovog istupanja protiv zakona skupljanje jeftinih političkih poena.

- U vrijeme dok je na vlasti bila na lijeva koalicija dogodio se populacijski pomor, jer su zakonom, koji je donijela Milanka Opačić, uskraćena rodiljama mnoga prava - tvrdi Milinović.

Optužio je Opačić i SDP da je upravo njihova koalicijska vlada odgovorna za pogubnu populacijsku politiku. Kaže da je lagala i kad je rekla da je zbog njegovog zakona došlo do zastoja u medicinskoj oplodnji.

- To je laž na granici uznemiravanja javnosti. Medicinska oplodnja se trenutno ne obavlja jer su ljudi u reproduktivnim klinikama u kolovozu na godišnjem odmoru - našao je objašnjenje Milinović.

Potom je čitao i pisma podrške pojedinih ravnatelja klinika koji su ga oslovili s 'dragi ministre' a navodno su ga neke klinike izvijestile kako proces medicinske oplodnje ide normalnim tokom.

Na kraju se pohvalio da se u Hrvatskoj događa svojevrsni baby boom, a sebe je predstavio kao borca protiv ilegalne umjetne oplodnje, koja je, kako je rekao, bila moguća jedino u Hrvatskoj i Azerbajdžanu, sve dok se on nije prihvatio ovog zakona.

26.08.2009. 15:05:30
Novi komentar
nužno
nužno