« Košarka
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
I LOVE THIS GAME

NBA: Lakersi bodreni slavnim glumcima pobjednički krenuli u doigravanje

Lakerse su, kao što je uobičajeno bodrili mnogi slavni glumci - jedan od najžešćih bio je i Jack Nicholson

(Getty Images)
Više o

Jack Nicholson

,

LA Lakers

,

NBA doigravanje

Branitelji naslova NBA prvaka, košarkaši Los Angeles Lakersa pobjednički su krenuli u ovogodišnje doigravanje, u prvoj utakmici prvoga kruga u svojoj su dvorani svladali Oklahoma City Thunder sa 87-79.

Lakersi su do velike prednosti od 17 koševa razlike stigli već u prvom poluvremenu (38-21), a mlada momčad iz Oklahoma Cityja se u nastavku utakmice najviše uspjela približiti na šest pogodaka razlike (77-71) četiri minute prije kraja. Najefikasniji u sastavu Lakersa bio je Kobe Bryant sa 21 poenom, Pau Gasol je ubacio 19 uz 13 skokova, dok je najbolji strijelac osnovnog dijela sezone Kevin Durant u svom debiju u doigravanju ubacio 24 koša za Thunder, ali uz loš šut iz igre od samo 7-24. Još jedan debitant u doigravanju, Russell Westbrook je dodao 23 za goste.

I prošlogodišnji finalisti, Orlando Magic pobjedom su započeli doigravanje, oni su na svom terenu bili uspješniji od Charlotte Bobcatsa, momčadi koja je prvi put u svojoj povijesti izborila nastup u doigravanju, sa 98-89. Početkom drugog poluvremena bilo je i 22 razlike za Orlando (65-43), ali četiri minute prije kraja gosti su se primakli na samo četiri poena zaostatka (83-79). Ipak, Jameer Nelson je u samoj završnici bio siguran s linije slobodnih bacanja, te je preokret izostao. Nelson je susret završio sa 32 koša, Rashard Lewis je dodao 19, što je bilo dovoljno da pokrije lošiju napadačku večer Dwighta Howarda koji je postigao tek pet poena, ali je imao čak devet blokada. Gerald Wallace je ubacio 25 koševa i imao 17 skokova za Bobcatse.

U teksaškom obračunu između Dallas Mavericksa i San Antonio Spursa prva je utakmica otišla na stranu Dallasa rezultatom 100-94. Briljirao je Dirk Nowitzki sa 36 koševa i izvrsnim šutem od 12-14 iz igre, te 12-12 s linije slobodnih bacanja. Caron Butler je za pobjednike dodao 22 poena, a veteran Jason Kidd je odigrao još jednu odličnu utakmicu sa 13 ubačaja, 11 asistencija i 8 skokova. U redovima Spursa najbolji su bili Tim Duncan sa 27 i Emanuel Ginobili sa 26 pogodaka.

Jedinu gostujuću pobjedu u prvim utakmicama ovogodišnjeg doigravanja ostvarili su Portland Trail Blazersi koji su sa 105-100 nadigrali Phoenix Sunse. Utakmica je bila otvorena do samoga kraja, ali je kod rezultata 103-100 za goste pet sekundi prije kraja najbolji igrač domaćih Steve Nash promašio tricu za izjednačenje, a potom je prvo ime gostiju Andre Miller s linije slobodnih bacanja zapečatio pobjedu. Miller je ubacio 31 koš za pobjednike, a Nash 25 za poražene. (hina/metro-portal)

19.04.2010. 12:29:42
Novi komentar
nužno
nužno