« Fun
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
BAZINGA!

Nazvali muhu po Sheldonovoj uzrečici Bazinga!

Smiješna uzrečica dr. Sheldona Coopera iz Teorije velikog praska inspirirala znanstvenika

Fotografija vijesti
Više o

bazinga

,

euglossa bazinga

,

Sheldon Cooper

,

Jim Parsons

Brazilski biolog Andre Nemesio sa sveučilišta Universidade Federal de Uberlandia nazvao je jednu vrstu brazilske pčele Euglossa Bazinga u čast "pametnog, smiješnog, nerdovskog lika Sheldona Coopera" jer je pčela neko vrijeme zbunjivala znanstvenike zbog prevelike sličnosti sa drugim vrstama. 

Iako je znanstvenik imao puno pravo, a takav je i običaj, insekta nazvati po sebi Euglossa Molaria, ili pak prema njezinim posebnostima, u ovom slučaju zelenoj boji Euglossa Verde, ipak se odlučio dati joj ime prema smiješnoj i mega-popularnoj izrečici dr. Coopera.

Steven Molaro, jedan od producenata Teorije velikog praska rekao je da su članovi ekipe "uvijek vrlo polaskani kada ih prihvati znanstvena zajednica". 

Sheldon bi bila čast kad bi saznao da je Euglossa Bazinga  inspiririrana njegovim likom, rekao je Molaro i dodao da su pčele neke od Šeldonovih najomiljenijih letećih stvorenja. 

Teorija velikog praska - komedija o skupini brilijantnih ali društveno neprilagođenih znanstvenika - jedna je od najpopularnijih komedija na američkoj televiziji. Svaku epizodu u prosjeku pogleda 18 milijuna gledatelja.

Glumac Jim Parsons dobio je tumačenje lika Sheldona Coppera već dvije nagrade Emmy.

05.01.2013. 13:01:43
Novi komentar
nužno
nužno