« Kultura
objavljeno prije 5 mjeseci i 12 dana
OSVRT

Natura Petera Weisza

U toj i takvoj naturi krije se i povijest čovječanstva sa svim svojim zamračenjima i mrakovima, svjetlostima i nadama, bezumnim danima i godinama, očekivanjima mira

Peter Weisz
Peter Weisz (Arhiva)
Više o

slikarstvo

,

Miroslav Pelikan

,

osvrt

,

Peter Weisz

Dio svoga bogatog opusa, slikar međunarodnog ugleda Peter Weisz posvetio je i mirnom i skladnom motivu nature, prirode, ljuskom okolišu, prostoru u kojem živi.

Weisz promatra svijet oko sebe, bilježeći njegovu fino očuvanu harmoniju, bogatstvo biljnog i životinjskog života, ljudsku prisutnost .

Služeći se vješto apstrakcijom, slikar stvara slojevit svijet kretanja i rasta, disanja i života, suživota i budućnosti.

U toj i takvoj naturi krije se i povijest čovječanstva sa svim svojim zamračenjima i mrakovima, svjetlostima i nadama, bezumnim danima i godinama, očekivanjima mira.

Sve je to natura, prirodna i neprirodna, kao što za mnoge ljudske reakcije možemo reći kako su neke prirodne dok su druge neprirodne.

Svježina i razigranost kolora u ovom kompleksnom ciklusu Petera Weisza dočarava ljepšu stranu života i svakoga čovjeka .

Opus Petera Weisza izrazito je obogaćen apstraktnim kompozicijama kolorističkih fragmentacija, vrlo osebujnih i prepunih energetskih gibanja.

Piše: Miroslav Pelikan
13.11.2023. 09:00:00
Novi komentar
nužno
nužno