« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
PETRAEUS TRAŽI ZRAKOPLOVE

NATO treba još AWACS-a u Afganistanu

Njemački tjedan Der Spiegel izvijestio je da bi povećani broj AWACS-a za sobom povukao i slanje dodatnih stotinu vojnika u Afganistan

AWACS
AWACS (Getty Images)
Više o

NATO

,

Afganistan

,

David Petraeus

,

AWACS

Glavni zapovjednik NATO-ovih vojnih snaga u Afganistanu general David Petraeus zatražio je više zrakoplova tipa AWACS, izvijestio je u subotu dužnosnik Saveza, iako se čini da bi zahtjev upućen vjerojatno Njemačkoj mogao naići na ošto političko protivljenje. Iz NATO-ova sjedišta u Bruxellesu izvijestili su kako razmatraju zahtjev generala Petraeusa. "Pismo nam je upućeno i sada ga razmatramo da bismo ustanovili možemo li ga ispuniti", rekao je jedan dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

"Znam da se o tomu govori već neko vrijeme. U Afganistanu imamo AWACS-e, no tražimo još nekoliko dodatnih", rekao je dužnosnik. Zahtjev će biti podnesen vijeću NATO-ovih 28 zemalja članica. Glasnogovornik njemačkog ministarstva obrane izjavio je kako Njemačka tek treba razmotriti službeni dopis. Njemački tjedan Der Spiegel izvijestio je da bi povećani broj AWACS-a za sobom povukao i slanje dodatnih stotinu vojnika u Afganistan. Razmještaj njemačkih vojnih snaga u Afganistanu već je vrlo nepopularan potez među njemačkom javnošću, a slanje dodatnih snaga u Afganistan zahtijevalo bi novo parlamentarno odobrenje i financiranje.

11.12.2010. 22:46:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    emin
    12.12.2010. 10:32
    Ovo je do krajnosti drsko..trgovina oruzjem opravdava svrhu USA ratova.
Novi komentar
nužno
nužno