« Spektakli
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Natalie Cole dobila novi bubreg

Bivšoj ovisnici dijagnosticiran je hepatitis nakon čijeg liječenja su otkazali bubrezi

(Getty Images)
Više o

Natalie Cole

,

transplantacija bubrega

,

dijaliza

Oboljeloj američkoj jazz pjevačici Natalie Cole presađen je bubreg i ona se uspješno oporavlja, objavila je u srijedu njezina predstavnica za tisak Maureen O'Connor.

Cole će odgoditi ljetnu turneju koja je trebala početi 5. lipnja i prebaciti je za studeni, nakon oporavka od operacije, kazala je O'Connor.

Cole (59) je bila na dijalizi od rujna 2008., no nastavila je nastupati, čak i u inozemstvu, promovirajući svoj Grammyem nagrađeni novi album "Still Unforgettable".

Dijaliza bubrega nije povezana s borbom Natalie Cole s hepatitisom C, bolešću jetre za koju je prošle godine izjavila da ju je vjerojatno dobila kao ranija ovisnica o drogama.

Cole je primala kemoterapiju u liječenju hepatitisa, a nakon četiri mjeseca su joj otkazali bubrezi, kazala je gostujući u travnju kod Larry Kinga na CNN-u.

Nakon gostovanja u emisiji primila je brojna pisma od ljudi koji su joj nudili bubreg, no na kraju je nabavljen preko specijalizirane organizacije One Legacy.

Cole je prodala milijune ploča i osvojila devet nagrada Grammy od svog debija 1975.

Kćer jazz legende Nat King Colea, najveći je uspjeh doživjela 1991. s albumom "Unforgettable ... With Love", posvećenom spomenu na oca s preradama nekih od njegovih najpoznatijih pjesama.

Svoj deveti Grammy osvojila je u veljači ove godine, za "Still Unforgettable", na kojem također izvodi jazz standarde. (hina/metro-portal)

21.05.2009. 10:04:33
Novi komentar
nužno
nužno