« Najave & Događanja
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
ZA OBNOVU HAITIJA

Nastupi kreativaca na PechaKucha Night u MSU

Popularne vremenski limitirane prezentacije kreativaca ovaj put imaju humanitaran cilj

(PechaKucha Night Zagreb)
Više o

studio 3LHD

,

MSU

,

zagreb-info

,

Bruketa&Žinić OM

,

PechaKucha Night

U Muzeju suvremene umjetnosti će se 20. veljače s početkom u 19:30 sati održati PechaKucha Night Zagreb Vol.5 u organizaciji Rasadnika Bruketa&Žinić, 3LHD-a, Komakina i Lane Cavar.

Popularne vremenski limitirane prezentacije kreativaca ovaj put imaju humanitaran cilj.

Naime, zagrebačka PechaKucha Night pridružuje se jedinstvenoj akciji u kojoj će na isti dan s još 70 drugih PechaKucha gradova organizirati prezentacije kreativaca, skupljajući donacije namijenjene organizaciji Architecture for Humanity koja obnavlja Haiti.

Nastupaju: Braco Dimitrijević, Borut Šeparović/Montažstroj, Damir Martinović Mrle/Let3, I-gle, Petar Mišković, Dejan Dragosavac Ruta, Ana Hušman, Tomislav Torjanac, Marko Tadić, Antonija Majača i Ivana Bago, Valerij Jurešić i Caritas.

Program će moderirati Mario Kovač i Kono Kazuko. Akciju su, kao i samu PechaKucha Night pokrenuli Japanci, a ukoliko to tehničke mogućnosti budu dozvolile, akciju će, dok tijekom 24 sata kruži zemljom, gledatelji moći pratiti putem live streama na PechaKucha web stranicama.

I Zagreb će na nekoliko minuta javljanjem u živo pozdraviti publiku u ostalim gradovima. Obvezna donacija je 20 kuna, a poželjno je i više. Od hrvatskih gradova osim Zagreba, i Rijeka po prvi puta, ovom prilikom, organizira vlastitu PechaKucha Night.

PechaKucha NightPechaKucha Night je globalno događanje koje se prema licenci trenutno odvija u 280 gradova širom svijeta, a broj je u stalnome porastu. PechaKucha Night je u Hrvatsku stigla u siječnju 2009. i do sada se održala četiri puta, predstavivši 42 kreativaca i kolektiva.

PechaKucha Night osmislili su arhitekti Astrid Klein i Mark Dytham (Klein/Dytham Arhitecture) u Tokiju 2003. godine, a naziv potječe od japanske riječi za ćaskanje.

PechaKucha večeri su neprofitnog tipa i funkcioniraju na način da se svaki put okupljenoj publici predstavi desetak kreativnih ljudi, neovisno o području djelovanja. Ideja je da pobliže ispričaju što rade i što ih inspirira. Nakon prezentacije nema pitanja i odgovora, to slijedi na kraju, uz glazbu i druženje.

Ključ uspješnosti ovakvih prezentacija su stroga pravila: svatko tko se predstavlja na raspolaganju ima točno 20 svojih vizualnih materijala i 20 sekundi za priču o svakoj od njih, odnosno točno 6 minuta i 40 sekundi slave prije nego što na red stiže sljedeći. Navedena pravila prezentacije čine sažetima, razinu interesa stalno na vrhuncu te pružaju većem broju ljudi priliku da se predstavi u istoj večeri.

Za atmosferu prije i nakon prezentacija zaduženi su itch&funkguru i ce60. Autor plakata je Damir Gamulin Gamba. PechaKucha Night Zagreb Vol.5 omogućili su Muzej suvremene umjetnosti Zagreb, AVC Zagreb, Croatia Airlines, Ministarstvo kulture RH i Gradski ured za kulturu i šport Grada Zagreba. Medijski sponzor je Radio 101.

15.02.2010. 13:04:26
Novi komentar
nužno
nužno