« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
STVARNO NEVJEROJATNO

Nastavlja se potraga za nestalim avionom

Vrlo je mala vjerojatnost da su predmeti pronađeni na australskoj obali povezani s malezijskim zrakoplovom koji je nestao prije više od sedam tjedana s 239 putnika i članova posade

Dijelova ni u moru, ni na kopnu
Dijelova ni u moru, ni na kopnu (Arhiva)
Više o

Austrija

,

potraga

,

nestali avion

,

MH370

Na obali Zapadne Australije, 300 kilometara južno od Pertha, u blizini Auguste, pronađeno je nekoliko predmeta, među kojima i, nagađa se, komad lima sa zakovicama. Smatralo se kako se radi o pravom tragu, no čini se kako su nadanja bila uzaludna.

'Vrlo su mali izgledi da se radi o dijelovima nestalog Boeinga MH370,' potvrdio je glasnogovornik ATSB-a Tony Simes. Nekoliko sati ranije isto je kazao i šef ATSB-a Martin Dolan u razgovoru za jednu lokalnu radio postaju.

'Nismo pronašli ništa što bi bilo povezano s nestalim zrakoplovom,' kazao je Dolan.

Australske vlasti nisu željele otkriti detalje o pronađenom predmetu, no poručile su kako nastavljaju s potragom. Oglasio se i malezijski ministar transporta Hishammuddin Hussein poručivši kako će biti potrebno 'pregrupirati se, te promijeniti strategiju potrage' ukoliko se u idućih nekoliko dana ne pronađe nestali zrakoplov.

'To ne znači da odustajemo, već suprotno. Mogu potvrditi da zapravo povećavamo sredstva koja su na raspolaganju u ovoj potrazi,' kazao je ministar Hussein.

24.04.2014. 16:20:00
Novi komentar
nužno
nužno