« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
NOVE CIJENE

Nastavlja se oštar pad cijena goriva

Nafte kompanije kažu da su nove cijene derivata na benzinskim postajama posljedica pada cijena derivata na Mediteranskom tržištu te kretanja tečaja dolara i kune

Cijene nastavljaju strmoglavi pad
Cijene nastavljaju strmoglavi pad (Arhiva)
Više o

gorivo

,

Eurosuper 95

,

cijena goriva

,

eurodizel BS

Četvrti tjedan zaredom padaju cijene benzina. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litra eurosupera 95 u utorak je jeftinija za 20 lipa, čime je u spomenutom razdoblju pala ukupno 75 lipa. Zato je spremnik od 50 litara ove vrste goriva 37,5 kuna jeftiniji nego prije četiri tjedna. Litra eurosupera 95 prodaje se za oko 9,64 kune.

Eurodizel je od utorka jeftiniji za 13 lipa, što je peti uzastopni tjedan pada cijene. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra eurodizela prodaje se između 8,66 kuna i 8,73 kune. U posljednjih pet tjedana cijena litre ove vrste goriva pala je ukupno 62 lipe čime je spremnik od 50 litara jeftiniji za 31 kunu. Litra autoplina također je pojeftinila, i to za 6 lipa i sada se prodaje za oko 3,51 kunu, ovisno o komapniji.

Nafte kompanije kažu da su nove cijene derivata na benzinskim postajama posljedica pada cijena derivata na Mediteranskom tržištu te kretanja tečaja dolara i kune. Na svjetskim trržištima barel nafte u ponedjeljak je iznosio 48 dolara, a u utorak 50 dolara. Tečaj dolara i kune nije se puno mijenjao i kreće se oko 6,90 kuna za jedan dolar.

11.08.2015. 10:10:00
Novi komentar
nužno
nužno