« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
MINUSI

Nastavlja se opći kaos u Europi zbog snježnih gadosti

Velika hladnoća i obilan snijeg i dalje otežavaju promet u većem dijelu Europe, stanje pogoršava štrajk u Španjolskoj

Ralice ne staju
Ralice ne staju (Getty Images)
Više o

snijeg

,

velika hladnoća

,

prometni kolaps

,

snijeg u Europi

Val hladnoće i dalje nastavlja ometati prometovanje diljem Europe, a općem kaosu u subotu je pridonio i iznenadni štrajk španjolskih kontrolora letenja, prenose agencije.

U Velikoj Britaniji u subotu ujutro kasnili su mnogobrojni letovi, a slično je bilo i u britanskom željezničkom prometu. Kiša i snijeg prevladavali su u većem dijelu Engleske i Walesa, gdje su se temperature spustile na sedam stupnjeva Celzija ispod ništice. U Škotskoj su skijaši upozoreni da budu oprezni, zbog potencijalne opasnosti od lavina. U predjelu Alpa također je izdano upozorenje od lavina, osobito zbog činjenice da će snijeg nastaviti padati i u ponedjeljak.

Pariška zračna luka Roissy-Charles de Gaulle izdala je u subotu zrakoplovnim tvrtkama naputak da "u razdoblju od 9:00 do 16:00 sati po mjesnom vremenu" smanji svoje planirani red letenja zbog obilnog snijega i leda.

U ženevske su u bolnice u subotu dovedeni brojni pacijenti s prijelomima kostiju, nastalih kao posljedica padova zbog najobilnijih snježnih padalina od 1985. otkad se evidentiraju meteorološki podaci u toj zemlji.

U Poljskoj je, kako izvješćuje policija, od posljedica hladnoće u posljednja 24 sata umrlo devet osoba, što je, od početka prosinca ukupno 31 osoba, a 46. od početka studenoga.

U Austrijskoj pokrajini Koruškoj bez električne energije je u subotu, zbog loših vremenskih uvjeta, ostalo oko 800 kućanstava, a prometovanje se odvija otežano zbog obilnog snijega. I u Njemačkoj su temperature nekoliko stupnjeva ispod nule, a u nedjelju se očekuje snijeg u gotovo cijeloj zemlji.

Temperature od minus 20 stupnjeva Celzija zabilježene su tijekom noći u mnogim dijelovima Češke Republike. Pod snijegom je čak i dio Portugala, a Trg sv. Marka u Veneciji poplavljen je zbog iznimno visoke morske plime.(hina/metro-portal)

04.12.2010. 18:49:55
Novi komentar
nužno
nužno