« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
DEKAN TVRDI:

Nastava na splitskom Filozofskom teče redovno

Vijesti o blokadi cijelog fakulteta ne odgovaraju činjeničnom stanju, tvrdi dekan Marko Trogrlić

(Vladimir Dugandžić/Cropix)
Više o

studentski prosvjed

,

fakultet blokada

,

Filozofski fakultet Split

,

Marko Trogrlić

Vijesti o blokadi nastave na splitskom Filozofskom fakultetu nisu točne i ne odgovaraju činjeničnom stanju, tvrdi dekan Filozofskog fakulteta u Splitu Marko Trogrlić te ističe da se nastava u najvećoj mjeri uredno održava u skladu s predviđenim rasporedom.

Nastavnici redovito dolaze na svoja radna mjesta i "golema većina naših studenata redovito pohađa nastavu i izvršava svoje studentske obveze, unatoč pokušajima zanemarivog broja organiziranih pojedinaca da pod svaku cijenu blokiraju nastavni proces", navodi se u današnjem dekanovu priopćenju upućenom studentima i nastavnicima, objavljenom na fakultetskim internetskim stranicama.

Dodaje se kako je tijekom današnjeg dana na smo jednoj od šest fakultetskih lokacija bilo pojedinačnih ometanja nastave. No, u odnosu na ukupnu uredno održanu nastavu, ta su ometanja, kako se navodi, bila sporadična i ograničenog učinka jer se i u tim slučajevima nastava ipak odvijala prikladnim alternativnim putem.

"Vijesti, dakle, o blokadi nastave na Filozofskom fakultetu u cjelini, kako vam je razvidno iz ovoga našeg priopćenja, nisu točne i ne odgovaraju činjeničnom stanju", navodi u priopćenju dekan koji ujedno poziva nastavnike i studente da, kao i dosada, nastave uredno obavljati svoje dužnosti.

Skupina studenata Filozofskog fakulteta u Splitu u srijedu je odlučila blokirati Fakultet, pridružujući se studentskim zahtjevima za besplatnim studiranjem. Najavili su da će blokadom zgrada i prostorija Fakulteta ometati nastavu. (hina/metro-portal)

27.11.2009. 19:33:48
Novi komentar
nužno
nužno