« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
TEŠKO RANJEN

Napadač na Pentagon je 36-godišnji John Patrick Bedell

Napadač je došao na ulaz Pentagona kod postaje podzemne željeznice, prišao policajcima, izvadio pištolj iz džepa i počeo pucati

(Getty Images)
Više o

John Patrick Bedell

,

Pentagon napad

Naoružani napadač koji je u četvrtak ranio dvojicu policajaca na ulazu u zgradu Pentagona, u predgrađu Washingtona, pri čemu je i sam teško ranjen, identificiran je kao 36-godišnji John Patrick Bedell iz Kalifornije, izvijestile su lokalne TV postaje.

Napadač je došao u četvrtak u 18:40 sati na ulaz zgrade Pentagona kod postaje podzemne željeznice, prišao policajcima na sigurnosnoj kontroli, izvadio pištolj iz džepa i počeo pucati.

Dvojica policajaca nisu zadobili teže ozlijede. Richard Keevill, načelnik policijske službe koja čuva Pentagon, opisao ih je kao površinske.

Napadač, čiji motivi nisu poznati, također je ranjen i nalazi se u "kritičnom stanju" u bolnici George Washington, rekao je načelnik Keevill.

Lokalna TV postaja NBC4 je izvijestila da je kod napadača pronađeno 25 spremnika streljiva, s kojima je namjeravao ući u zgradu Pentagona, američkog ministarstva obrane, u kojoj radi 23.000 ljudi.

Napadač i ranjeni policajci prebačeni su u bolnicu.

Policijski izvori su kazali da je Bedell viđen na nadzornoj kameri kako razgovara s drugim muškarcem. Policija je tragala za tom drugom osobom, ne znajući je li ona umiješana u napad.

Glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost kazao je kako je prerano za utvrditi radi li se o napadu pojedinca ili je povezan s terorizmom.

Predsjednik Barack Obama pratio je slučaj a obavještavao ga je FBI, rekao je pomoćnik glasnogovornika Bijele kuće Nicholas Shapiro.

Svi ulazi u Pentagon bili su zatvoreni oko dva sata, a ulaz na kojem se dogodio incident i postaja metroa ostali su zatvoreni do daljnjega. (hina/metro-portal)

05.03.2010. 08:09:10
Novi komentar
nužno
nužno