« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci
Plivanje

‘Nakon tridesete ostavljam plivanje’

Posljednje veliko natjecanje bit će mu OI u Londonu 2012.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Michael Phelps

,

Tiger Woods

Unatoč tomu što biti celebrity nije njegov stil života, Michael Phelps odlično se snašao pod neprestanim bljeskanjem fotoaparata. Engleski fotoreporteri nisu željeli propustiti prigodu da slikaju najboljeg plivača današnjice. No, niti Amerikanac nije ostao dužan novinarima, potvrdio je da će mu Olimpijske igre u Londonu 2012. biti ujedno i posljednje.

- Ne želim plivati nakon tridesete. To sam poručio i treneru, na što mi je odgovorio da ni on mene nakon toga ne želi trenirati - dobro raspoložen poručio je dvadesettrogodišnji Phelps.

No, daleko od toga da je američkom plivaču ponestalo motiva nakon osvajanja osam zlatnih medalja na Olimpijskim igrama u Pekingu, čime je sa šest atenskih postao najtrofejniji olimpijac. Dapače, razmišlja o natjecanju u nekim disciplinama koje još nije isprobao.

- Radujem se novim disciplinama u kojima se zbog prenatrpanog rasporeda natjecanja nikad nisam okušao.

Osim leđnog stila, napomenuo je, rado bi se okušao i u utrci na 100 metara slobodnim stilom.

Jordan i WoodsTijekom razgovora s novinarima najbolji plivač današnjice priznao je da postoje dvije osobe koje je želio sresti u Pekingu dok je osvajao zlatne medalje. Naravno, riječ je o sportskim superzvijezdama Michaelu Jordanu i Tigeru Woodsu. 

- Nikad nisam plivao prsno, daljinsko plivanje ni maraton. No, to je i dobro, bar sam s tim dečkima u dobrim odnosima jer ih nisam pobjeđivao - šaljivo će Phelps.

Obzirom da se namjerava iskušati u, za njega, potpuno novim disciplinama, namjera je trenera Boba Bowmana promijeniti dosadašnji način rada.

- Na vrhuncu karijere Tiger Woods je promijenio stil udaranja loptice i postao je još bolji. Ukoliko ne uspijem u svojoj namjeri, uvijek se mogu vratiti na već iskušani trenažni program koji se pokazao vrlo uspješnim.

Svjesni su rizika, no sasvim je jasno da samo vrhunski sportaši puni samopouzdanja mogu razmišljati o potpunoj promjeni načina treniranja na vrhuncu karijere. A to Michael Phelps zasigurno jest.

Piše: Piše: Ato Kwamina Markin
28.08.2008. 20:35:11
Novi komentar
nužno
nužno