« Clubbing
objavljeno prije 12 godina
ROCK SPEKTAKL

Nakon punih 8 godina Van Gogh ponovo u Tvornici

Van Gogh je srpska rock grupa koja je nastala 1986. i najveću popularnost doživjela u drugoj polovici devedesetih

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Tvornica)
Više o

van gogh

,

tvornica

Grupu su osnovali gitarista Zvonimir Đukić - Đule, pjevac Goran Milisavljević, klavijaturista Đorde Petrović, basista Predrag Popovic i bubnjar Srboljub Radivojevic u siječnju 1986. Krajem iste godine izašao je prvi album benda, Van Gogh.

Ubrzo nakon toga grupa prestaje sa radom. Zvonimir Đukic je obnovio Van Gogh 1990. godine, i grupa izdaje singl "Gubiš me". Tokom 1991. pojavljuje se album Svet je moj, na kome je pored gitare Đukic preuzeo i ulogu pjevača.

Slijede albumi Strast (1993), Hodi (1996), 1999. godine izlazi album Opasan ples. Krajem 2002. godine izlazi album Dr Under, četiri godine kasnije album Kolo.

U okviru "YU music internet awards" za 1998. godinu za koju je glasalo preko dvadeset tisuća korisnika interneta, Van Gogh je proglašen najboljom rock grupom, a koncertna verzija pjesme Neko te ima ponijela je epitet pjesme godine.

Albumi su izlazili, vremena su se mijenjala, Van Gogh je ostao isti, privržen svom zvuku, pod jedinom zastavom kako Đule kaže'' zastavom mira''. Danas je Van Gogh grupa koja je svirala širom svijeta, koja je 2007. godine dobila nagradu MTV Adria za najboljeg regionalnog izvođača, koja iz albuma u album, iz CD-a u CD svira sve bolje, sve jače.

U proljeće 2009. godine izašao je album pod nazivom „Lavirint" koji je u periodu od jednog mjeseca prodan u više od 100.000 primjeraka.

Nakon punih 8 godina, ova će rock grupa ponovno zasvirati u Tvornici, a to će sigurno biti svirka koju nikako ne smijete propustiti

25.03.2010. 12:11:11
Novi komentar
nužno
nužno