« Hrvatska
objavljeno prije 7 godina i 4 mjeseca
EH, DA ...

Nakon kratkotrajnog zatopljenja opet stiglo nestabilno vrijeme

Nakon kratkotrajnog zatopljenja ponovno je slijedilo nestabilno vrijeme - kiša i snijeg. Zimski uvjeti bit će u gotovo cijeloj unutrašnjosti. Do sutra ujutro u gorju je moguće novih 25 cm snijega, ponegdje i više.

Očekujemo - cirkus :)
Očekujemo - cirkus :) (Arhiva)
Više o

Hrvatska

,

prognoza vremena

Za dijelove Hrvatske oglašen je crveni i narančasti alarm. Postoji mogućnost da će se u pojedinim dijelovima države kiša lediti na tlu. Snijeg povremeno pada u Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Na splitskom području puše jako jugo i zatoplilo je. Počele su se odleđivati smrznute cijevi te su djelatnici Kanalizacije i vodovoda imali desetke intervencija zbog poplava i curenja vode.

Jako jugo s olujnim udarima na području Kvarnera i Riječkog zaljeva izazvalo je prekid većine trajektnih i katamaranskih linija te nekih brodskih. Delnice-Kikovica zbog jakog vjetra otvorena samo za osobna vozila. 

U prekidu su: trajektne linije: Brestova-Porozina, Lopar-Valbiska, Zadar-Ist-Olib-Silba-Premuda-Mali Lošinj, Makarska-Sumartin, Drvenik Veli-Drvenik Mali-Trogir-Split, Dubrovnik-Lopud-Suđurađ; katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Rijeka, Olib-Silba-Premuda-Zadar, Zadar-Sali-Zaglav-Zadar, Ist-Zapuntel-Brgulje-Molat-Zadar, Brbinj-Božava-Zverinac-Sestrunj-Rivanj-Zadar, Zadar-Mali Iž-Veli Iž-M. Rava-Rava, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Korčula-Hvar-Split i Vis-Split; brodske linije: Mali Lošinj-Unije-Susak, Zadar-Preko, Zadar-Sali-Zaglav-Zadar.

Brodska linija Šibenik-Zlarin-Prvić Luka-Šepurine-Vodice plovi bez pristajanja u lukama Vodice i Prvić Luka.

Trajekt na liniji Šibenik-Kaprije-Žirije plovi bez pristajanja u luci Kaprije.
Trajekt na liniji Split-Vela Luka-Ubli isplovljava u 17 sati na relaciji Split-Vela Luka bez pristajanja u luci Ubli.

13.01.2017. 15:30:42
Novi komentar
nužno
nužno