« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
TROSTRUKO ČUDO

Nakon bebe i majke iz ruševina u Turskoj izvučena i baka

Nakon što su iz ruševina izvukli malu Azru i njenu majku, turski spasioci su pronašli i baku koja je zahvaljujući njima živa i zdrava.

Fotografija vijesti
Više o

Turska

,

Azra

,

potres

,

baka

,

ruševine

Nakon što su iz ruševina jedne zgrade u Ericsu prvo izvukli bebu, pa njezinu majku, turski su spasioci nekoliko sati kasnije živu pronašli i baku, javili su turski mediji, piše Hina.

Čudesno spašavanje malene Azre, koja je u dobi od samo 15 dana preživjela 46 sati pod ruševinama, privuklo je veliku pozornost turskih i svjetskih medija. Nedugo poslije spasioci su ispod ruševina izvukli i njezinu majku Senihu, a nekoliko sati kasnije i baku.

Pod ruševinama je i otac obitelji, ali on dosad nije spašen.

U potresu magnitude 7,2 po Richteru, koji je najteže pogodio gradove Ercis i Van, po najnovijim podacima poginulo je najmanje 432 ljudi, priopćila je Uprava za katastrofe i izvanredna stanja, dodajući da su ozlijeđene 1352 osoba i da su se srušile 2262 zgrade.

Spasilačke ekipe bore se s vremenom koje istječe u pokušaju da nađu još preživjelih pod ruševinama u gradovima i selima jugoistoka Turske koji je u nedjelju pogodio taj katastrofalan potres.

25.10.2011. 18:29:03
Novi komentar
nužno
nužno