« Biznis
objavljeno prije 1 godinu i 7 mjeseci
DOĐITE

Najveći hrvatski sajam poslova Job Fair u svibnju dovodi 115 vrhunskih poduzeća

Fakultet elektrotehnike i računarstva četrnaestu godinu zaredom postaje domaćin sajma poslova

Job Fair 2019
Job Fair 2019 (Arhiva)
Više o

FER

,

Job Fair 2019

 Zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva 15. i 16. svibnja ugostit će 115 domaćih, regionalnih i inozemnih tehnoloških poduzeća. Cilj sajma je upoznati hrvatske studente s mogućnostima zapošljavanja, razvojem karijere u Hrvatskoj i inozemstvu te ih povezati s uspješnim poduzećima. Otvorenje četrnaestog sajma studentskih poslova održat će se dan ranije, 14. svibnja projekcijom dokumentarnog filma The Cleaners (2018.) te razgovorom s redateljima Hansom Blockom i Moritzom Riesewieckom.

U Zagreb dolaze i predstavnici Facebooka!

Hrvatska tehnološka poduzeća poput Infobipa, Rimac Automobila, Nanobita, Photomatha i Microblinka na zagrebačkom će Fakultetu elektrotehnike i računarstva tražiti studentske talente, a njima će se pridružiti i tehnološki prvak u razvoju društvenih mreža Facebook, svjetski gigant u razvoju operacijskih sustava Microsoft, poduzeće orijentirano na zaštitu podataka Palantir i lider u proizvodnji poluvodičkih komponenti Infineon.

Raznovrsnost poduzeća i ponuda poslova fokus je svakog Job Faira. Ove će godine studenti, ali i mladi koji razmišljaju o promijeni karijere, osim s predstavnicima ICT i automobilske industrije imati priliku razgovarati i s liderima bankarskog i telekomunikacijskog sektora, predstavnicima za razvoj mobilnih i web aplikacija, predstavnicima industrije video igara, kao i s vodećim predstavnicima iz područja elektronike i industrijske automatizacije.

Job Fair za sve hrvatske studente!

Ponuda poslova i praksi usredotočena je na studente FER-a i srodnih STEM usmjerenih fakulteta, no i ove će godine studenti društveno-humanističkih usmjerenja moći pohraniti životopis u Job Fair bazu i predstaviti se poduzećima.

Job Fair je više od sajma poslova. Osim što studentima daje mogućnost da se direktno predstave predstavnicima poduzeća, potiče mlade na razmišljanje o budućoj karijeri, pomaže u razvoju vještina i znanja te otvara nove vidike kroz predavanja i radionice, istaknula je Nikolina Relić, stručna suradnica u Centru karijera FER-a, suorganizatora sajma poslova.

Radionice i predavanja vodećih stručnjaka na Job Fairu

Devet predstavnika hrvatskih poduzeća za hrvatske će studente održati praktične radionice na temu tehnologije i razvoja proizvoda, dok će dvadeset i tri stručnjaka studente inspirirati i pripremiti za nove poslovne izazove kroz predavanja na kojima će predstaviti najuspješnije projekte poduzeća.

Kako bi povećali šansu za posao ili obavljanje prakse, putem internetske stranice Job Fair svi studenti, ali i mladi koji traže posao, mogu predati životopis. Pohranjivanjem radnog iskustva svaka će osoba putem e-pošte dobiti jedinstveni QR kod - posjetnicu za predstavljanje poduzećima, dok će poslodavci nakon sajma jednostavnije pronaći osobe čiji su QR kod skenirali.

 

Posjetitelji će na kraju prvog dana sajma u opuštenoj atmosferi u KSET-u imati priliku razgovarati i s predstavnicima poduzeća. Uz razgovor, održat će se i kviz na kojem će sudjelovati timovi sastavljeni od poslodavaca i studenata.

Sajam poslova Job Fair organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET).

Za više informacija pratite internetsku stranicu Job Faira, Facebook stranicu i Instagram profil.

29.04.2019. 11:30:00
Novi komentar
nužno
nužno