« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
BELGIJA

Najstarije blizanke na svijetu napunile 100 godina

Gabrielle Vaudremer i Marie Hendrix (prezime nose po supruzima) najstarije su blizanke u svijetu po Guinnessovoj knjizi rekorda

Najstarije blizanke na svijetu napunile 100 godina
Najstarije blizanke na svijetu napunile 100 godina (Shutterstock)
Više o

Belgija

,

blizanke

,

Andy Golub

Dvije sestre blizanke u Belgiji postavile su u subotu osobit rekord u dugovječnosti, postavši jedine blizanke u svijetu koje su doživjele stotu, a rođendan su proslavile u krugu obitelji i prijatelja, rekao je direktor umirovljeničkog doma u kojemu žive.

Gabrielle Vaudremer i Marie Hendrix (prezime nose po supruzima) najstarije su blizanke u svijetu po Guinnessovoj knjizi rekorda. Rođendan smo "proslavili u dobrom raspoloženju", uz 150 do 200 gostiju, među kojima je bilo 28 članova njihovih obitelji, rekao je Damien Berteau, direktor umirovljeničkog doma u gradu Spa.

"Bile su jako zadovoljne i pile su pjenušac", uz rođendansku tortu sa šlagom, dodao je. Gabrielle Vaudremer i Marie Hendrix rođene su u Francuskoj, u pokrajini Beauvaisu, 2. listopada 1910. godine. Obitelj se poslije preselila u Belgiju, u okolicu Liegea, gdje je Marie radila kao učiteljica, a Gabrielle se bavila izradom šešira.(hina/metro-portal)

02.10.2010. 19:24:00
Novi komentar
nužno
nužno