« Fun
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
LEGENDARNO

Najsmješniji skečevi iz TV emisija

POGLEDAJTE VIDEO – Bez obzira koliko stari bili, neki skečevi jednostavno nikad ne padaju u zaborav

Više o

Monty Python

,

Saturday Night Live

,

Lou Costello

,

smiješni video

,

smiješne informacije

,

Bud Abbott

,

skečevi

,

Synchronized Swimming

,

Baba Wawa

,

Ernie Kovacs

,

John Belushi

Independent Film Chanel i portal Nerve izabrali su 50 najboljih skečeva iz televizijskih emisija snimljenih na engleskom jeziku, a mi vam izdvajamo prvih deset. Skečevi su kratki, simpatični, blesavi ili pak britki te se unatoč svojoj starosti i dalje redovito gledaju i spominju. 

10. Synchronized Swimming, Saturday Night Live, 1985.
Komičari Martin Short i Harry Shearer u skeču su preuzeli uloge braće koja trenira za Olimpijske igre u sinkroniziranom plivanju za muškarce, tj. kategoriji koja u stvarnosti ne postoji.

9. Not for Ladies Only, Saturday Night Live, 1976.
Skeč se našao na popisu jer je stvoren od velikih komičarskih imena. Babu Wawu utjelovljuje legendarna Gilda Radner koja je publici predstavila prvu parodiju novinarke. Skeč nije dostupan na YouTubeu, ali postoji sličan zanimljiv video o Babi Wawi.

8. Consumer Probe, Saturday Night Live, 1977.
Reporter za zaštitu potrošača suprotstavlja se proizvođaču igračaka koji ne vidi ništa opasno u vrlo opasnoj igračci koju je proizveo. (Video nije dostupan na YouTubeu)

7. Nairobi Trio, The Ernie Kovacs Show, 1956.
Ernie Kovacs svojim je talentom i vizionarstvom inspiriao brojne generacije komičara. U ovom skeču je tri muškarca odjenuo u kostime majmuna i natjerao ih da oponašaju zvukove klavira. Iako skeč nije posebno duhovit, vrlo je nekonvencionalan poput svih Kovacsevih radova.

6. The Idiot in Rural Society, Monty Pythons Flying Circus, 1970.
Radi se o jednom od vjerojatno najsnažnijih skečeva skupine Monty Python koji opisuje životne rutine seoske budale.

5. The Coneheads at Home, Saturday Night Live
Posjetitelji s planete Remular naselili su se na Zemlju kao imigrantska obitelj iz Francuske. Ulogu IRS agenta preuzeo je Steve Martin, a trailer za zajednički film Coneheadsa izgleda ovako:

4. Samurai Hotel, Saturday Night Live, 1975.
Američki komičar John Belushi glumi Samuraja pa tako mrmlja i gestikulira na stranom jeziku čime je lansirao parodije na temu kung-fu filmova. Samurai Hotel nije dostupan na YouTubeu, ali zato možete pogledati gotovo jednako duhovit Samurai Evangelist:

3. Argument Clinic, Monty Python, 1972.
Najbolji skečevi Monty Pythonovca bazirali su se na bezveznim argumentima pa tako nimalo ne čudi da su snimili i skeč u kojem dvojica muškarca raspravljaju o tome što argumenti jesu a što nisu.

2. Who's on First?, Abbott and Costello, 1942.
Bud Abbott i Lou Costello američki su komičarski par koji je zahvaljujući nastupima na radiju, televiziji i u filmovima stekao ogromnu popularnost 1940-ih godina. Najpoznatiji verbalni "geg" im je "Who's On First" kojeg i danas proučavaju i u različitim oblicima ponavljaju brojni komičari.  

1.  Dear Parrot, Monty Python, 1969.
Muškarac namjerava vratiti svoju novu papirgu u pet-shop jer je uvjeren da je ptica mrtva, a prodavač ne prihvaća reklamaciju.

05.04.2010. 10:30:00
Novi komentar
nužno
nužno