« Život
objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana
ZNATE LI?

Najproduktivniji smo kad radimo od kuće

Čak 60% Hrvata je bitno produktivnije kad rade od kuće ili na daljinu, što ne čudi jer smo jednostavno takvi oduvijek

Huawei MatePad 11 je idealan za rad od kuće
Huawei MatePad 11 je idealan za rad od kuće (Arhiva)
Više o

učinkovitost

,

tablet

,

Huawei

,

Huawei MatePad 11

,

rad na daljinu

Huawei je proveo istraživanje u Hrvatskoj o radnim navikama te koliko su se one promijenile u proteklih godinu i pol dana. Istraživanje provedeno na 63% muškaraca i 37% žena pokazalo je da se trećina Hrvata još nije vratila na svoje radno mjesto.

Njih 20% kaže kako im najviše odgovara kombinacija rada - na daljinu i s radnog mjesta. Najzastupljenija skupina ispitanika je od 26 - 35 godina, tzv. milenijalci kojima pri radu na daljinu najviše odgovara ušteda vremena( 78%) jer ne gube nepotrebno vrijeme za putovanje na posao. Ističu kako im je bitno upravljanje privatnim vremenom kao i to što se ne moraju posebno spremati i odjenuti za posao (54%). Od ostalih pogodnosti naveli su uzimanje pauze kada im odgovara te nedostatak dodatnih troškova za hranu i piće (24%). Prema istraživanju, svaki četvrti Hrvat voli birati mjesto i vrijeme rada, a čak 90% njih bi u radu na daljinu izabralo rad od kuće dok nešto manje ispitanika bira vikendicu (26%), prirodu (12%) ili kafić (11%). Svakom petom ispitaniku je važna fleksibilnost kod rada na daljinu i 60% njih je produktivnije kada nisu u svom klasičnom radnom okruženju.

Tablet - najbolji uređaj za rad

Kako se trećina Hrvata i dalje nije potpuno vratila na svoje radno mjesto porasla je i potražnja informatičke opreme. U istraživanju je najviše istaknut tablet (40%) kao dodatni uređaj koji bi unaprijedio i poboljšao produktivnost rada na daljinu, a od ostalih prijenosnih uređaja ispitanici su naveli prijenosno računalo (10%), monitor (15%), pametni telefon (10%) i bežične slušalice (14%). Gotovo 40% Hrvata koji su sudjelovali u istraživanju posjeduje sve navedene uređaje (pametni telefon, prijenosno računalo, tablet, monitor, bežične slušalice) potrebne za rad na daljinu što govori kako su prijenosni uređaji neophodni za kvalitetno obavljanje radnih zadataka. Čak 80% Hrvata istaknulo je važnost jednostavne prenosivosti uređaja prilikom fleksibilnog radnog okruženja.

Dugotrajna baterija (76%), kvaliteta zaslona (47%), brzina punjenja (26%), brzina interneta (63%) i težina uređaja (28%) krase MatePad 11 tablet, a upravo je to top 5 bitnih karakteristika prijenosnih uređaja koje su ispitanici istaknuli. Važna im je i kvaliteta kućišta (8%), bluetooth povezivanje (19%) i audio zvuk (6%).

Kada govorimo o vrhunskom prijenosnom uređaju za rad na daljinu, MatePad 11 tabletu, čak preko 60% Hrvata smatra M-pencil olovku i magnetnu tipkovnicu odličnom inovacijom koja im može pomoći pri izvršavanjuposlovnih zadataka. Svaki peti Hrvat je spreman izdvojiti do 4.000,00 kuna za prijenosni uređaj koji mu olakšava rad na daljinu, a u tu kategoriju cijene ubraja se i novi Huawei MatePad 11 tablet s preporučenom maloprodajnom cijenom od 3.549,00 kn.

 

Tehnologija prati trendove radnih navika

 

Promjenom rada i uvjeta na tržištu i stvaranje drugačijih radnih, ali i životnih navika govori kako sve više ljudi radi na daljinu. Ovakav način rada moguć je radi tehnološkog razvoja. U današnje vrijeme informatizacija i digitalizacija omogućuje zaposlenicima da većinu uredskih zadataka jednako i kvalitetno izvršavaju od kuće bez potrebe za fizičkim odlaskom na svoje radno mjesto. Sva potrebna tehnološka oprema za rad se može svesti na prijenosni uređaj i povezivost s internetom.

Isto je i potvrdila Katarina Baban, glumica i modna dizajnerica koja već pet godina uspješno balansira između dva umjetnička poziva: „S dva posla se naučiš da posao ponekad moraš odraditi na različitim mjestima, okolnostima - od stana, kafića, ulice pa do auta. Mislim da nema tog mjesta gdje nisam obavljala neki poziv, slala mail, poruke, odradila online sastanak i slično. Da nemam MatePad 11 tablet teško da bih to uspjela. Nema više izgovora da se nešto ne može odraditi ili poslati."

 

Upravo Huawei nudi uređaje koji omogućuju fleksibilno i jednostavno odrađivanje svih radnih, ali i privatnih obaveza. Uz MatePad 11 tablet svaki se uredski zadatak izvrši efikasno, zabavno.

Još novosti iz Huaweija

Huawei neprestano radi na razvijanju novih tehnologija i proizvoda za korisnike u Hrvatskoj i diljem svijeta, pa je tako odnedavno dostupna Watch 3 serija satova i FreeBuds 4 slušalica. Nedavno je Huawei proveo još jednu anketu na temu jačanje zdravlja i kako nam tu može pomoći pametni sat Watch 3 Pro. Rezultate ankete pogledajte na Huawei forumu.

10.09.2021. 15:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    10.09.2021. 16:01
    Mnogi placu ovo ono bolje kuci
Novi komentar
nužno
nužno