« Iza ogledala
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
Nevjerojatno!

Najčudnije stvari koje su padale s neba

Što biste rekli da vam pred noge padne smrznuta iguana? A zlatna poluga?

I ribice su padale, da...
I ribice su padale, da... (Pixabay)
Više o

teorije zavjere

,

svemirski otpad

,

padanje

,

iz vedra neba

Otpad iz svemira nije jedino što nam s vremena na vrijeme može sletjeti pred noge dok na terasi pijuckamo kavu. Postoje fenomeni koji bi nam na stol vrtne garniture mogli servirati neke vrlo zanimljive stvari, a najbolje među najboljima donosimo vam u ovome članku.

1. Zamrznute iguane

To se dogodilo na Floridi ovoga siječnja, kada je na tom području po prvi puta u 28 godina zapala veća količina snijega. Tih guštera na Floridi ima posvuda, a obično žive na granama drveća. Kad se temperatura spustila, iguane, koje su hladnokrvne životinje, jednostavno su se "ugasile" i nisu se više mogle držati za drveće. Onda su padale s drveća ili ih je odnio malo jači vjetar. Nasreću, nisu bile mrtve, pa bi se s prvom višom temperaturom probudile.

2. Ribe

U Meksiku ribe s neba padaju tako često da čak imaju i ime za taj fenomen: "lluvia de peces" (doslovno, kiša riba). No ribe s neba zamijećene su i u Kaliforniji, Engleskoj i Indiji. Uzrok tome je tornado koji prolazi nad vodom. Vihor zahvaća vodu i životinje u njemu i nosi ih nad kopno.

3. Krvava kiša

U sjeverozapadnoj Španjolskoj 2014. stanovnici su se žalili na na krvovocrvenu vodu u svojim fontanama. Nije se radilo ni o kakvom slučaju ubojstva, već o mikroskopskim algama koje su stigle s posljednjom kišom. Te alge miješale su se s onima koje su se nalazile u vodi i zbog susreta s njima počele ispuštati pigment koji je vodu obojio u crveno.

4. Pauci

Milijuni paukova 2015. padali su s neba u Australiji - a to čak nije bio ni prvi puta. Taj se fenomen naziva "kiša pauka", a događa se kada se veliki broj pauka u isto vrijeme počne penjati na uzvišenja i dizati pozadine u zrak i ispuštati svoju svilu, nakon čega jednostavno odlete. Intrigantno ili odvratno? Prosudite sami...

5. Rusko zlato

Ovo je svakako zanimljivije od pauka i iguana. U Sibiru su ovaj mjesec s transportnog aviona padale zlatne poluge, platina i dijamanti. Kada je polijetao iz zračne luke Yukutsk, iz aviona je slučajno počelo padati pogatstvo vrijedno 378 milijuna dolara. Palo je oko 200 zlatnih poluga, a odonda je javljeno da je svaki komadić uspješno pronađen.

6. Kuhani šišmiši

U siječnju ove godine, stotine "kuhanih" šišmiša padale su s drveća u Australiji nakon što su lokalne temperature postigle više od 43 stupnja. Ta vrsta šišmiša može podnijeti temperature do 30 stupnjeva, prije nego što im vrućina sprži mozak. Sve više od 30 stupnjeva šišmiše jednostavno "skuha", zbog čega je oko 200 njih pronađeno mrtvih.

 

Piše: Andrea Holi
21.03.2018. 13:01:00
Novi komentar
nužno
nužno