« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci
UFO

Najbolja slika UFO-a u povijesti?

Možda i najdetaljnija slika svih vremena objavljena je u britanskom Sunu

Fotografija vijesti
Više o

NLO

,

izvanzemaljci

,

UFO Dudley

,

NLO Dudley

,

Topanga Canyon UFO

,

Dorito UFO

,

snimljen NLO

Izgleda da je West Midlands, pitoma engleska pokrajina proslavljena u kultnoj seriji Umorstva u Midsomeru, ujedno i često mjesto posjeta gostiju iz svemira. Štoviše, postoji nekoliko zabilježenih slučajeva koji su se dogodili usred bijela dana, a i oblici brodova vanzemaljaca drugačiji su nego u ostatku svijeta, prema tvrdnjama lokalnih žitelja.

Svjetlo dana je tako ugledala i fotografija koju je snimila jedna 57-godišnja dadilja prilikom obilaska lokalne znamenitosti, zamka Dudley. Zapanjena dadilja je, prema dosadašnjim analizama, snimila najbolju i najdetaljniju sliku letećeg tanjura u povijesti.

Razvijenu fotografiju predala je lokalnoj policiji, koja je angažirala bivšeg službenika američke mornarice koji je specijalist za analizu fotografija. Rezultati analize bit će poznati za pet dana i objavit će se na godišnjoj konferenciji UFO Data Magazine koja će se održati u Pontefractu 25. listopada.

Slika se dočepao engleski tabloid Sun, koji je uvijek prilično neprijateljski nastrojen prema prenošenju svojih sadržaja, pa sliku možete vidjeti na ovom linku:

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/ufos/article1830727.ece

Doduše, kada se bolje pogleda, vrlo slična letjelica snimljena je iz malog aviona iznad Topanga Canyona blizu Los Angelesa, a u isto vrijeme snimku istog objekta napravila je jedna obitelj iz svog vrta.

Midlands je omiljena pozornica za demonstraciju letačkih mogućnosti posebne vrste trokutastih letećih objekata, koje su zbog oblika nazvali Dorito, prema poznatom brandu tortilja čipseva. Tijekom zadnjih godinu dana učestale su prijave lokalnoj policiji, često potkrijepljene prilično jasnim fotografijama.

Inače, cijela je priča isplivala ovih dana jer je britanska vlada obznanila dokumente o neindetificiranim letećim objektima i učinila ih dostupnima javnosti na adresi:

http://ufos.nationalarchives.gov.uk/

Stranice su, naravno, prilično opterećene posjetom entuzijasta iz cijelog svijeta, i ne treba sumnjati da će dobar dio materijala ubrzo naći svoje mjesto na naslovnicama, poput napokon potvrđene priče da su dva američka lovca ganjala NLO-e nad Engleskom s naredbom da ih sruše. Nove zanimljivosti očekuju se svakodnevno. (metro-portal)

20.10.2008. 15:45:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    AnaK
    20.10.2008. 14:05
    Sad će to riješiti inspektor Barnaby
  2. avatar
    Ljetovanje u Hrvatskoj
    05.01.2010. 20:22
    stvarno vrhunska slika xD
  3. avatar
    Retti
    24.10.2012. 09:26
    ov je ilustracija
Novi komentar
nužno
nužno