« Kultura
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
PULA

Najavljen program Histria festivala

Jose Cura, Elton John, Michael Bolton, Labuđe jezero i Carmen i Bolero, samo su dio 10. HF-a.

(www.histriafestival.com)
Više o

Pula

,

Michael Bolton

,

Jose Cura

,

Elton John

,

Histria festival

,

Bashkim Shehu

,

Dino Merlin

Ovogodišnji 10. međunarodni glazbeno-scenski Histria festival sadržava 17 programa, a svečano će se otvoriti 5. srpnja u pulskoj Areni koncertom jednog od najvećih tenora današnjice Josea Cure u pratnji Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije, najavio je direktor Festivala Bashkim Shehu na današnjoj konferenciji za novinare u Puli.

Premda se ove godine uglavnom govori o recesiji, Histria festival već je godinama u recesiji, ali ne, kako je rekao, po programskoj i produkcijskoj recesiji, nego po potpori Hrvatske turističke zajednice te ministarstava turizma i kulture.

"Unatoč tomu, mi smo realizirali svoj plan i ovaj smo festival pretvorili u prepoznatljiv brend", istaknuo je Shehu i dodao da je Histria festival nezaobilazan brend prisutan na europskoj festivalskoj karti.

Od ovogodišnjih programa Shehu je istaknuo koncert poznatih glazbenika Eltona Johna i Michaela Boltona, koji će se održati 8. i 12. srpnja, te koncert Dina Merlina koji je najavljen za 21. kolovoza, posljednji dan Festivala. Detaljnije informacije o programu i rasporedu festivala mogu se pronaći na službenoj stranici festivala.

Najavio je i dvije baletne predstave - "Labuđe jezero" u izvedbi ruskog baleta "Imperial Russian ballet" 5. kolovoza i "Carmen i Bolero", predstavu koju će ruski balet izvesti 13. kolovoza u pulskom amfiteatru.

Odgovarajući na novinarska pitanja, direktor Histria festivala Bashkim Shehu je rekao da će taj festival ove godine stajati 9,2 milijuna kuna te da je Pula iz gradskog proračuna izdvojila 200 tisuća kuna, Istarska županija 100 tisuća kuna i Turistička zajednica Pule 160 tisuća kuna. Ostatak novca dali su sponzori, a novac će stići i od prodaje ulaznica koja je u tijeku. (hina/metro-portal)

16.04.2009. 13:42:10
Novi komentar
nužno
nužno